Γρίφος για την Τροχαία: Πώς κόβεις κλήση σε αυτοκίνητο χωρίς οδηγό; [video]

Το αυτοκίνητο στάθηκε για λίγο και μετά, αποχώρησε, αφήνοντας τους αστυνομικούς «σύξυλους».

  • -
  • -

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Cruise κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο στο πλαίσιο των δοκιμών και της ανάπτυξης της τεχνολογίας τους. Πολλοί πάντως δεν είναι εξοικειωμένοι ακόμη με την ύπαρξή τους αλλά και την… πρωτόγνωρη εικόνα ενός οχήματος που «πάει μόνο του». Ανάμεσά τους, σίγουρα συγκαταλέγονται και αυτοί οι δύο αστυνομικοί. Το όχημα κέντρισε την προσοχή των οργάνων της τάξης και το σταμάτησαν επειδή είχε σβηστά φώτα. Προφανώς, έμειναν «κάγκελο» όταν κατάλαβαν ότι στη θέση του οδηγού δεν βρισκόταν άνθρωπος.

Πώς «αντέδρασε» το αυτόνομο όχημα στον έλεγχο των αστυνομικών;

Στο βίντεο φαίνεται ότι προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και πιθανότατα, να ανάψουν τα φώτα, όμως δεν τα καταφέρνουν. Το όχημα στέκεται λίγο δίπλα τους και στη συνέχεια, απλώς… αποχωρεί, προχωρώντας για μερικά μέτρα πριν σταματήσει ξανά στο πλάι του δρόμου. Σύμφωνα με την Cruise, δεν προσπάθησε να φύγει αλλά να σταματήσει σε πιο ασφαλές σημείο.

Δείτε ακόμη Tesla κάνει αυτόνομη βόλτα στον πιο επικίνδυνο δρόμο των ΗΠΑ

Οι αστυνομικοί το ακολούθησαν και συνέχισαν να «ψάχνονται» μέχρι να αποφασίσουν τι να κάνουν τελικά. Πάντως, από το συγκεκριμένο περιστατικό προκύπτει το ερώτημα για το τι ορίζει το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις και τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται. Επίσης, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το όχημα αναγνωρίζει την αστυνομία και τις προθέσεις της να το σταματήσει και κάνει από μόνο του στην άκρη. Προφανώς το λογισμικό αν έβλεπε ένα οποιοδήποτε όχημα και όχι περιπολικό, δεν θα σταματούσε δεξιά με τα alarm αναμμένα.

To αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ως βάση η Cruise για τα αυτόνομα οχήματά της είναι ένα ηλεκτρικό Chevrolet Bolt με ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων και μπαταρία των 66 kWh.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...