Pink Floyd: Η απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων του ντράμερ Nick Mason

Οι Pink Floyd κυκλοφορήσαν ένα νέο τραγούδι, το «Hey Hey Rise Up» για να στηρίξουν την Ουκρανία. Ξέρετε όμως ότι ο ντράμερ του συγκροτήματος διαθέτει τα πιο ονειρικά αυτοκίνητα;

  • -
  • -

Οι Pink Floyd μπήκαν στο στούντιο έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια για να ηχογραφήσουν με τη συμμετοχή του Andriy Khlyvnyuk ένα νέο τραγούδι, προκειμένου να στηρίξουν τον ουκρανικό λαό. Το κομμάτι ονομάζεται «Hey Hey Rise Up» και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Τα μέλη του συγκροτήματος έχουν βγάλει τόσα χρήματα που δεν έχουν ανάγκη πια ένα τραγούδι για να πλουτίσουν. Ο ντράμερ για παράδειγμα, εκτός από θρύλος στη μουσική σκηνή, είναι ευρέως γνωστός στον χώρο των τεσσάρων τροχών για την υπέροχη συλλογή του.

Διαθέτει το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Το γκαράζ του Nick Mason ζηλεύουν ακόμη και οι μεγαλύτεροι συλλέκτες. Ο 78χρονος Βρετανός διαθέτει μια πραγματικά τρελή συλλογή, στην οποία περιλαμβάνονται πάνω από 40 συλλεκτικά αυτοκίνητα. Ορισμένα από αυτά είναι τα «διαμάντια» της αυτοκινητοβιομηχανίας και η αξία τους περιγράφεται ως ανεκτίμητη.

collection

O Mason φαίνεται πως τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στις Ferrari, Bugatti, Aston Martin, Porsches, Maserati και Lotus. Τα περισσότερα αυτοκίνητα αποκτήθηκαν κατά καιρούς σε δημοπρασίες και κάποια αυτά έχουν διπλασιάσει την αξία τους. Ο ντράμερ τα αγόρασε όλα αυτά από τη συμμετοχή του στο συγκρότημα, με τα κέρδη από τις πωλήσεις, τα δικαιώματα και τις περιοδείες να ζαλίζουν.

collection

To πιο πολύτιμο στολίδι της συλλογής του δεν είναι άλλο από τη Ferrari 250 GTO του 1962. Κατασκευάστηκε σε μόλις 36 μονάδες και αυτή τη στιγμή, η αξία της ξεπερνά τα 50 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, λέγεται πως σε ιδιωτική αγοραπωλησία μια GTO πουλήθηκε για 70 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για φήμη ωστόσο, καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Δείτε εδώ τη βόλτα του Mason με τη 250 GTO

Ο Nick Mason λατρεύει να τα οδηγεί στις πίστες

Στα εκθαμβωτικά τετράτροχα του ντράμερ ανήκει και η Maserati 250F του 1957, ένα αρχετυπικό αγωνιστικό για Grand Prix. Ένα ακόμη που λατρεύει ο Nick Mason είναι Bugatti Type 35 του 1927 για την οποία έχει πει το αμίμητο: «Στις στροφές του Silverstone είναι πιο γρήγορη από μια Porsche [911] GT3».

collection

Στο γκαράζ του υπάρχει και μια McLaren F1 GTR του 1996. Η συγκεκριμένη μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στον δημόσιο δρόμο, με τον V12 6,1 lt. κινητήρα να προκαλεί τις αισθήσεις σε κάθε εμφάνιση και ειδικά όταν ο Mason πατά το γκάζι. Μάλιστα, σε ένα event, ο 78χρονος είχε μια έξοδο, πληγώνοντας το αμάξωμα της F1 GTR. Προφανώς και το επιδιόρθωσε άμεσα.

collection

Το εντυπωσιακό με τον Βρετανό καλλιτέχνη, έγκειται στο γεγονός πως δεν είναι απλά θαυμαστής των αυτοκινήτων. Το πάθος του για τους τέσσερις τροχούς είναι ασίγαστο και σε κάθε ευκαιρία δεν διστάζει να πάρει ένα από τα «πετράδια» της συλλογής του και να λάβει μέρος σε αγώνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...