Τι κερδίζει το περιβάλλον από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν κερδίζουν μόνο οι ιδιοκτήτες αλλά και το περιβάλλον.

  • -
  • -
Τι κερδίζει το περιβάλλον από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσετε με ραγδαίους ρυθμούς, με τους αγοραστές στην Ευρώπη να εμπιστεύονται όλο και περισσότερο αυτή τη νέα μορφή αυτοκίνησης. Σε θεωρητικό επίπεδο η επιλογή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου -ειδικά για χρήση σε αστικές συνθήκες- προσφέρει σημαντικά οφέλη με την κορυφαία αποδοτικότητα του ηλεκτροκινητήρα να συνδυάζεται με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου, αλλά και τη σχετικά ευκολότερη πρόσβαση σε σημεία φόρτισης.

fiat 500e

Ωστόσο τι συμβαίνει στην πράξη; Ποιο είναι το πραγματικό όφελος χρήσης ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου για το περιβάλλον και τον χρήστη. Η FIAT σε συνεργασία με την Eni και την Carrefour Italia, πραγματοποίησε ένα καινοτόμο πρόγραμμα για να διαπιστώσει ακριβώς αυτό.

Πρωταγωνιστής του προγράμματος δεν θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο μοντέλο από το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500.

60 τόνοι CO2 λιγότεροι στην ατμόσφαιρα σε 1 χρόνο

Το πρόγραμμα «Shop & Charge» τέθηκε σε εφαρμογή τον Δεκέμβριο του 2020.  Αναπτύχθηκε σε όλη την Ιταλία και προέβλεπε την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης στα καταστήματα της Carrefour με ειδικά προνόμια για τους πελάτες του νέου αμιγώς ηλεκτρικού FIAT 500.

Μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του «Shop & Charge» έχουν εγκατασταθεί 112 σταθμοί φόρτισης σε 25 καταστήματα και σχεδόν 1.500 οδηγοί έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 5.000 φορτίσεις με συνολική κατανάλωση ρεύματος 70.000 kWh.

Δείτε εδώ τη δοκιμή του πιο ξεχωριστού ηλεκτρικού FIAT 500

Αυτοί οι αριθμοί αντιστοιχούν στη μείωση εκπομπών CO2 κατά περίπου 60 τόνους σε σχέση με ένα αποδοτικό υβριδικό αυτοκίνητο πόλης. Το «κέρδος» για το περιβάλλον είναι τεράστιο, ειδικά αν ως σύγκρισης χρησιμοποιηθεί κάποιο βενζινοκίνητο όχημα. Παράλληλα με το όφελος για το ατμόσφαιρα, το πρόγραμμα διευκολύνει τη διαδικασία φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ στο μέλλον θα μπορεί να προσφέρει και στη σταθερότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης μέσω των συστημάτων V2G (vehicle-to-Grid) με τα οποία το νέο ηλεκτρικό 500 είναι ήδη συμβατό.  

fiat 500e

Επιπλέον, οι πελάτες των Carrefour που οδηγούν το νέο ηλεκτρικό 500 επωφελούνται μέσω του ειδικού προγράμματος επιβράβευσης, του οποίου οι πόντοι χρησιμοποιούνται για τη φόρτιση του αυτοκινήτου, μειώνοντας περαιτέρω το κόστος χρήσης. Τα αυτοκίνητα φορτίζουν κατά τη διάρκεια που ο πελάτης πραγματοποιεί τις αγορές του από το κατάστημα χάρη και στη δυνατότητα ταχείας φόρτισης 85kW που διαθέτει το FIAT 500.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...