Toyota Corolla: Η τελευταία ευκαιρία για προσιτό οικογενειακό; (τιμές-εξοπλισμός)

Μάθε τα πάντα για την γκάμα του πιο οικονομικού οικογενειακού μικρομεσαίου της ιστορίας.

  • -
  • -

Με ιστορία που μετρά πάνω από 5 δεκαετίες και 50 εκατομμύρια πωλήσεις, πως να μην θεωρείται το πιο αναγνωρίσιμο και επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο στον κόσμο; Η Toyota Corolla βρίσκεται στην 12η της γενιά, η οποία μέσω του φρέσκου και μοντέρνου σχεδιασμού, προσπάθησε να προσεγγίσει και νεότερες ηλικίες. Η καλαίσθητη και μοντέρνα αισθητική του αμαξώματος, συνδυάζεται με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, σύγχρονες τεχνολογίες και αντίστοιχα μηχανικά σύνολα.

Τι κινητήρια σύνολα διαθέτει;

Διατηρώντας παραδοσιακά τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα, η Toyota κράτησε την υβριδική τεχνολογία και στην τρέχουσα γενιά της Corolla, μόνο που δίπλα σε αυτή με τον κινητήρα των 1.800 κυβικών, πρόσθεσε και μία νεότερη έκδοση με σύνολο χωρητικότητας 2.000 cc και απόδοσης 180 ίππων. Το θετικό και στις δύο περιπτώσεις είναι πως ασχέτως ισχύος, και τα δύο Full Hybrid σύνολα διατηρούν ένα άκρως οικονομικό προφίλ, τόσο από πλευράς κατανάλωσης, αλλά και όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων.

Διαβάστε εδώ την δοκιμή της Toyota Corolla 2.0 Hybrid 180 PS

back

Και οι δύο εκδόσεις καταναλώνουν κάτω από 5 lt/100 km, ενώ με εκπομπές που δεν ξεπερνούν τα 122 gr/km απαλλάσσονται και από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας. Στην περίπτωση τώρα που θέλετε μία οικονομικότερη σε κόστος απόκτησης έκδοση, μπορείτε να διαλέξετε την Corolla με το μη-υβριδικό μοτέρ βενζίνης των 1.200 κυβικών και απόδοσης 116 ίππων.

Διαβάστε εδώ την δοκιμή της Toyota Corolla 1.2T 116 PS

Πόσο κοστίζει η Toyota Corolla;

Το κόστος για την βασική Toyota Corolla με τον 1.2 ξεκινά από τις 17.650 €, τιμή κάτι παραπάνω από δελεαστική για ένα οικογενειακό μοντέλο αν σκεφτούμε πως άλλοι ανταγωνιστές ξεκινούν από το φάσμα των 25.000 €. Για τις υβριδικές εκδόσεις οι τιμές ξεκινούν από τις 21.200 € για την 1.8 των 122 ίππων και από τις 26.190 € για την κορυφαία 2λιτρη έκδοση των 180 ίππων.

Πατήστε εδώ για να δείτε την αναλυτική γκάμα της Toyota Corolla με πληροφορίες τεχνικών χαρακτηριστικών, επιδόσεων και εξοπλισμού για κάθε έκδοση.

Δείτε ακόμη: Έρχεται νέα Toyota GR Corolla με 300 ίππους και τετρακίνηση!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...