Οικογενειακά SUV: Citroen C5 Aircross ή Hyundai Tucson; - Δείτε τι ψηφίσατε

Εμφατική είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η νίκη μεταξύ των δύο

  • -
  • -

Ότι στην κατηγορία των μεσαίων SUV γίνεται σφαγή το ξέραμε. Αποτελεί ένα από τα πιο θελκτικά segments. Απολύτως λογικό, αν σκεφτούμε ότι προσφέρει όλα όσα μπορεί να ζητήσει ένας οικογενειάρχης που ψάχνει για αυτοκίνητο. Τα μοντέλα που φέρουν τον τίτλο C-SUV έχουν χώρους, άνεση, υπερυψωμένα αμαξώματα – όπως ακριβώς προστάζουν οι τάσεις της εποχής – και λόγω του τεράστιου ανταγωνισμού που υπάρχει, ατελείωτες λίστες με διαθέσιμους κινητήρες και πακέτα εξοπλισμού. Σε ένα πρόσφατο συγκριτικό που κάναμε, σας ζητήσαμε να ψηφίσετε ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί κάποιος να κάνει στην κλάση των οικογενειακών SUV. Πρόκειται για το Citroen C5 Aircross και το Hyundai Tucson.

Αμφότερα προσφέρονται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου αλλά και υβριδικά σύνολα, με το Hyundai όμως να έχει το πάνω χέρι εδώ από πλευράς ποικιλίας. Ενώ το Citroen διαθέτει αποκλειστικά θερμικά σύνολα βενζίνης και diesel και μία Plug-in Hybrid επιλογή, το Tucson ξεχωρίζει με τον πολύπλευρο χαρακτήρα των κινητήριων συνόλων του, χαρίζοντας την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα mild, Full, και Plug-in Hybrid σύνολα, με τις αποδόσεις να φτάνουν έως και τους 265 ίππους, σε αντίθεση με του 225 του υβριδικού C5 Aircross.

Με τις τιμές των δύο C-SUV να ξεκινούν από σχεδόν το ίδιο επίπεδο - 27.300 € για το Citroen και 26.490 € για το Hyundai – περιμέναμε μία πιο στενή κόντρα… αλλά πέσαμε πολύ έξω! Σύμφωνα με την ψηφοφορία το Hyundai Tucson πραγματικά «ισοπέδωσε» το Citroen C5 Aircross με σχεδόν τα 3/4 των ψήφων να βρίσκονται στην πλευρά του Κορεάτη.

Δείτε παρακάτω την αναλυτική βαθμολογία*:

  1. Hyundai Tucson – 73%
  2. Citroen C5 Aircross – 27%

Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ.

*Τα νούμερα ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, αυτά ενδέχεται να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...