Έβαλαν τροχούς μονοθεσίου της F1 σε αυτοκίνητο δρόμου [video]

Πάμε να μάθουμε αν ένα αυτοκίνητο παραγωγής μπορεί να γίνει ταχύτερο με τροχούς κατευθείαν από την F1

  • -
  • -

Ο οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει έστω και έναν αγώνα της Formula 1 τα τελευταία χρόνια, θα έχει δει πόσο σημαντικός παράγοντας είναι τα ελαστικά. Μεγάλο μέρος των επιδόσεων έρχεται από την κορυφαία γόμα που παρέχει η Pirelli, η αποκλειστική μάρκα ελαστικών με την οποία συνεργάζεται το κορυφαίο μέλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παράλληλα, εδώ και χρόνια, πληθώρα τεχνολογιών και πρωτοποριών που δημιουργούνται μέσα από τον χώρο της Formula 1, καταλήγουν στην συνέχεια και σε μοντέλα παραγωγής. Τι γίνεται όμως αν χρησιμοποιήσεις κάτι απευθείας από τους αγώνες χωρίς καμία προσαρμογή;

Αυτή ακριβώς την απορία μας λύνουν οι άνθρωποι του καναλιού Driven Media, στο YouTube, τοποθετώντας σε ένα ούτως ή άλλως έτοιμο για την πίστα αυτοκίνητο παραγωγής, τροχούς και ελαστικά που έρχονται απευθείας από μονοθέσιο της F1. Το Caterham 270R, το οποίο γνωρίσαμε λίγες μέρες νωρίτερα σε ένα παρόμοιο πείραμα των ίδιων ανθρώπων, απέκτησε ακόμη πιο μοναδική εμφάνιση, χάρη στους «πρησμένους» αγωνιστικούς τροχούς.

Δείτε ακόμη: Πόσο κόστισε το ατύχημα του Mick Schumacher στη Σαουδική Αραβία;

Οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από το πείραμα χρησιμοποίησαν ακόμη και κουβέρτες για να ζεστάνουν τα λάστιχα, τα οποία μόνο όταν φτάσουν στην απαραίτητη θερμοκρασία μπορούν να αποδώσουν. Όπως καταλαβαίνετε όμως, το ελαφρύ Caterham δεν κατάφερε ποτέ να πιέσει τα ελαστικά πάνω στην επιφάνεια της ασφάλτου με όση δύναμη είναι απαραίτητη για να αποδώσει σωστά η γόμα της Pirelli.

Πατήστε στο video που ακολουθεί για να δείτε όλο το εγχείρημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...