Έτσι φτιάχνεις λάστιχα χωρίς αέρα! [Video]

Παρακαλείστε να μην το δοκιμάσετε στο σπίτι

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά μπορεί να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει κι άλλα εντυπωσιακά επιτεύγματα αυτή την εποχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα λάστιχα που δεν χρειάζονται αέρα. Με εταιρείες όπως η Hankook και η Michelin να βρίσκονται ήδη σε αρκετά προηγμένο στάδιο εξέλιξης, είναι θέμα χρόνου μέχρι να τα δούμε και live.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι, που δεν ήθελαν να περιμένουν και αποφάσισαν να πειραματιστούν με τον δικό τους τρόπο. Αναφερόμαστε στους κυρίους από το κανάλι Driven Media στο YouTube, οι οποίοι θέλησαν να δημιουργήσουν τα δικά τους λάστιχα χωρίς αέρα, με υλικά που μπορεί να βρει ο οποιοσδήποτε σε κάποιο μαγαζί με εργαλεία της περιοχής του. Το εντυπωσιακό όμως δεν ήταν ότι τα δημιούργησαν απλά, αλλά τα δοκίμασαν και στην πράξη, τοποθετώντας τα σε ένα Caterham.

Με το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου να είναι περίπου 800 κιλά, κάθε τροχός έπρεπε να διαχειριστεί κάπου στα 200 κιλά φορτίου. Και αυτό σε συνθήκες σλάλομ, αστικής μετακίνησης, ακόμη και drift. Το κόστος δημιουργίας τους. Περίπου 350 ευρώ το ένα. Πατήστε στο video που ακολουθεί για να δείτε πως τα πήγαν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...