H Ford Mustang Mach-E δεν έχει καμία χειρολαβή. Πώς μπαίνεις μέσα; [video]

Δες το εντυπωσιακό σύστημα εισόδου της Mustang Mach-E και πως μπορείς να μπεις στο αυτοκίνητο χωρίς καν να έχεις το κλειδί

  • -
  • -

Οι προηγμένες τεχνολογίες που βρίσκουμε στην νέα Ford Mustang Mach-E είναι αναρίθμητες, από το εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης μέχρι τις λειτουργίες ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του οχήματος, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τηλέφωνο. Η Ford θέλοντας να βοηθήσει το κοινό της να κατανοήσει καλύτερα τις έξυπνες λύσεις που προσφέρει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της, δημιούργησε μία σειρά από video που εξηγούν κάθε πτυχή του μοντέλου.

Εμείς σήμερα θα δούμε πως χωρίς καν να έχεις το κλειδί, μπορείς να ανοίξεις και να μπεις στο όχημα σου ή ακόμη και να το βάλεις μπροστά. Όλα γίνονται ή μέσω της εφαρμογής της Ford για το κινητό ή μέσω της οθόνης του infotainment των 15,5 ιντσών ή μέσω του πίνακα πληκτρολόγησης κωδικού που βρίσκεται στο πλάι της πόρτας.

Τι είναι το "E-Latch";

Αρχικά έχουμε το σύστημα “E-Latch”. Πρόκειται για τον μινιμαλιστικό τρόπο που προτίμησε η Ford για το άνοιγμα της πόρτας. Αφαίρεσε τα χερούλια για να δημιουργήσει μία κομψή και αεροδυναμική σχεδίαση. Πλησιάζοντας το αυτοκίνητο, το σύστημα αναγνωρίζει το τηλέφωνο ή το κλειδί του οχήματος και ανάβει το κουμπί στην κεντρική κολώνα ανάμεσα στις εμπρός και πίσω πόρτες. Πατώντας το κουμπί η πόρτα ανοίγει προς τα έξω, και σου δίνει την δυνατότητα να την τραβήξεις από την ειδική χειρολαβή.

Αντίστοιχα, όταν χρειάζεται να κλειδώσεις το αυτοκίνητο χωρίς να ψάχνεις το κλειδί στην τσέπη σου, υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι να κλεισεις την πόρτα και να αγγίξεις το ίδιο κουμπί. Και ο άλλος, όταν έχεις ανοίξει την πόρτα αλλά δεν έχεις βγει ακόμη από το αυτοκίνητο, να πατήσεις το πλήκτρο του κλειδώματος των ασφαλειών, όπως κάνεις π.χ. και εν κινήσει. Όταν βγεις και κλέισουν όλες οι πόρτες, το αυτοκίνητο θα κλειδώσει αυτόματα -εφόσον φυσικά δεν έχεις ξεχάσει μέσα το κλειδί.

Πατήστε εδώ για να δείτε την δοκιμή της Ford Mustang Mach-E AWD 351 PS

Πως θα ανοίξω το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας το κινητό μου;

Σε περίπτωση που θες να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο σου για να εισέλθεις στο όχημα όπως είπαμε, θα χρειαστείς την εφαρμογή FordPass. Μέσω αυτής μπορείς επίσης να ενεργοποιήσεις τον κινητήρα καθώς και να κλειδώσεις/ξεκλειδώσεις απομακρυσμένα την Mustang Mach-E σου χωρίς την ανάγκη φυσικού κλειδιού.

Τελευταία και πιο εντυπωσιακή λύση ξεκλειδώματος του οχήματος αποτελεί ο πίνακας πληκτρολόγησης κωδικού στην δεύτερη κολώνα. Χρησιμοποιώντας έναν 8-ψήφιο κωδικό μπορείς να ανοίξεις το αυτοκίνητο χωρίς την χρήση κλειδιού.

Δείτε όλες τις παραπάνω λειτουργίες εν δράση στο video που ακολουθεί:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...