Παραβίασε STOP, χτύπησε ποδηλάτη και πήρε αποζημίωση. Πώς γίνεται;

Πώς γίνεται ένας οδηγός να παραβιάσει STOP, να χτυπήσει ποδηλάτη ο οποίος κινείται σε ποδηλατόδρομο, να τον τραυματίσει και παρ’ όλα αυτά να πάρει και αποζημίωση;

  • -
  • -

Μπορεί να μοιάζει με πρωταπριλιάτικο αστείο, όμως είναι πραγματικό περιστατικό και συνέβη στον Καναδά και συγκεκριμένα στο Βανκούβερ. Πριν από οχτώ μήνες ο Ben Bollinger έκανε βόλτα με το ποδήλατό του και κινούνταν μέσα στα όρια ενός ποδηλατόδρομου ώστε να είναι ασφαλής και νόμιμος.

Παρ’ όλα αυτά, όταν χρειάστηκε να διασχίσει τον δρόμο ήταν άτυχος. Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου παραβίασε το STOP που είχε και έπεσε επάνω του. Από τη σύγκρουση ο Bollinger «εκτοξεύτηκε» 14 μέτρα μακριά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί καθώς έσπασε το ένα του χέρι και το ένα του πόδι.

Καναδάς

Μέχρι τώρα όλη η ευθύνη φαίνεται να βαρύνει τον οδηγό του αυτοκινήτου, οπότε αν είναι κάποιος να πληρώσει αποζημίωση θα έπρεπε να είναι αυτός. Όμως τελικά συνέβη το αντίθετο.

Τελικά 8 μήνες μετά το ατύχημα ο ποδηλάτης έλαβε μια ειδοποίηση ότι πρέπει να πληρώσει 3.752,01 δολάρια. Ο λόγος γι’ αυτό ήταν ότι το ποδήλατο που χρησιμοποιούσε ήταν ανασφάλιστο.

Δείτε ακόμα: Πώς να κάνεις dashcam τo smartphone σου

Στον Καναδά ο νόμος υπαγορεύει ότι πρέπει και τα ποδήλατα να είναι ασφαλισμένα. Από τη στιγμή που εκείνο του Bollinger ήταν ανασφάλιστο, τελικά οι ασφαλιστικές ζήτησαν από αυτόν να πληρώσει για τις ζημιές στο αυτοκίνητο, παρά το γεγονός ότι δεν έφταιγε.

Σε συνέχεια της ιστορίας ο Bollinger υπέστη τόσο σοβαρή ζημιά στο χέρι ώστε να χρειαστεί να τοποθετηθούν μεταλλικές πλάκες, ενώ οι γιατροί αναφέρουν ότι σε αυτό το χέρι δε θα έχει ποτέ ξανά πλήρη κινητικότητα.

Καναδάς

Παρ’ ότι, λοιπόν, είναι το θύμα του ατυχήματος και απέκτησε μόνιμη βλάβη για όλη του τη ζωή, τελικά θα κληθεί να πληρώσει κιόλας.

Συμφωνείτε με αυτή τη νοοτροπία; Ο ανασφάλιστος πρέπει να πληρώνει είτε φταίει, είτε όχι;

Πηγή: Global News

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...