To ηλεκτρικό που κοστίζει 90.000$ και ξεπούλησε ήδη

Τι κι αν η τιμή του ξεκινά από δυσθεώρητα ύψη. Οι οδηγοί το λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή και έσπευσαν να το παραγγείλουν κατά χιλιάδες.

  • -
  • -

Η General Motors πέτυχε διάνα με το Hummer EV, γεμίζοντας τα ταμεία της με ζεστό χρήμα πριν καν το αυτοκίνητο κυκλοφορήσει στην αγορά. Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της GMC, Duncan Aldred, στην πλατφόρμα καταχώρησης της εταιρείας, οι παραγγελίες ξεπέρασαν τις 65.000.

hummer

Η αμερικανική φίρμα κάνει λόγο για ανέλπιστη επιτυχία, καθώς αν και περίμεναν μεγάλο όγκο παραγγελιών, οι προβλέψεις έπεσαν έξω κατά πολύ. Η ζήτηση για το ηλεκτρικό Hummer είναι τόσο υψηλή, που η GM αναζητεί τρόπο για να αυξήσει την παραγωγή και να ικανοποιήσει τους πελάτες.

Όποιος το παραγγείλει τώρα θα το πάρει τέλος του 2024

Με τα σημερινά δεδομένα, έχει επιτευχθεί sold out για φέτος, του χρόνου και σχεδόν για όλο το 2024. Όποιος παραγγείλει το Hummer EV σήμερα, θα το παραλάβει στην καλύτερη προς τα τέλη του μεθεπόμενου έτους, δηλαδή σε 2,5 χρόνια.

Οι πρώτες παραδόσεις σύμφωνα με τα τρέχοντα χρονοδιαγράμματα παραγωγής θα ξεκινήσουν μέσα στο 2022 και αφορούν την έκδοση Edition 1 που συνόδευσε το λανσάρισμα του μοντέλου και κοστίζει 105.595 δολάρια – η στάνταρ ξεκινά από 89.995$.

hummer

Βέβαια, οι περισσότεροι επιθυμούν να αποκτήσουν την ακόμη πιο πλούσια εκδοχή με τα χαρακτηριστικά pick-up, η τιμή της οποίας αγγίζει τα 110.595 δολάρια. Η πλειονότητα των πελατών προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά, περιοχές όπου τα θηριώδη οχήματα και δη τα φορτηγάκια κάνουν θραύση.

To βάρος του Hummer EV ανέρχεται στους 4,5 τόνους

Το αμερικανικό όχημα θα προσφέρεται τρεις εκδόσεις με διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες. Η βασική που θα έρθει τελευταία αποδίδει 625 ίππους. Η μεσαία έχει ισχύ άνω των 800 ίππων και η κορυφαία με τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ φθάνει το εκπληκτικό νούμερο των 1.214 ίππων και την εξωπραγματική ροπή των 15.592 Nm. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και η αυτονομία ξεπερνά τα 560 χιλιόμετρα.

hummer

Η μπαταρία 800 V υποστηρίζει ταχυφόρτιση 350 kW, αναπληρώνοντας ενέργεια για κίνηση 160 χιλιομέτρων σε λιγότερο από 10 λεπτά. Όσο για το βάρος του αυτοκινήτου, ανέρχεται στην top έκδοση στους 4,5 τόνους.

Διαβάστε επίσης: Ο Lebron James χαρακτηρίζει «κτήνος» το Hummer EV

Το Hummer EV εξοπλίζεται με κάθε λογής τεχνολογία, όπως την UltraVision με τις 18 κάμερες που προβάλλουν εικόνα περιμετρικά του αμαξώματος, ακόμη και κάτω από το πάτωμα, ώστε ο οδηγός να έχει τον απόλυτο έλεγχο από τη στιγμή που θα παρκάρει μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο έως την ώρα που θα πάρει τα βουνά.

hummer

Επίσης, χάρη στην απόσταση των 45,7 εκατοστών από το έδαφος, την αερανάρτηση, τα ειδικά προστατευτικά σε προφυλακτήρες και δάπεδο, τα ελαστικά Goodyear Wrangler, την τετραδιεύθυνση και το σύστημα τετρακίνησης CrabWalk, μπορεί να περάσει από ποτάμι με νερό ύψους 61 εκατ.

Πηγή: electrek.co

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...