Top 5: Τα ηλεκτρικά που ξεχωρίζουν

Τα ηλεκτρικά μοντέλα πληθαίνουν συνεχώς, ενώ με την κατακόρυφη αύξηση στην τιμή των καυσίμων είναι πολλοί εκείνοι που εξετάζουν το ενδεχόμενο αγοράς ενός.

  • -
  • -

Μεταξύ των πολλών προτάσεων που υπάρχουν στην ελληνική αγορά εμείς διαλέξαμε 5 μοντέλα τα οποία ξεχωρίζουν για διαφορετικό λόγο το καθένα. Πάμε να δούμε τις επιλογές μας.

Το πιο στιλάτο μίνι

Όταν μιλάμε για στιλ δε θα μπορούσαμε να επιλέξουμε κάποιο άλλο μοντέλο από το FIAT 500e. Οι Ιταλοί τα καταφέρνουν καλύτερα από τους περισσότερους όταν πρόκειται για εμφάνιση και μοναδικότητα, με το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο να μην αποτελεί εξαίρεση. Επιπλέον, είναι μία από τις πιο προσιτές επιλογές της αγοράς.

Ηλεκτρικά

Το πιο πρακτικό hatchback

Το Volkswagen ID.3 είναι η επιλογή μας για το πιο πρακτικό ηλεκτρικό της αγοράς. Εξωτερικά είναι μικρότερο από το Golf αλλά έχει μεγαλύτερους χώρους από εκείνο, κάνει αναστροφή στον ίδιο χώρο που χρειάζεται το Up!, έχει κορυφαία ασφάλεια και τεχνολογία, ενώ ανάλογα με την έκδοση η αυτονομία του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 552 km.

Ηλεκτρικά

Δείτε ακόμα: Κάν’ το ηλεκτρικό με 5.500 € και ξέχνα για πάντα τα καύσιμα [video]

Το σπορ SUV με το πιο θρυλικό όνομα

Χωρίς δεύτερη σκέψη η απάντηση σε αυτή την κατηγορία είναι η Ford Mustang Mach-E. Η αμερικανική μάρκα τόλμησε αυτό που φαινόταν αδιανόητο στους περισσότερους, να χρησιμοποιήσει το θρυλικό όνομα της Mustang σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο και μάλιστα SUV, όμως το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που τη δικαιώνει πανηγυρικά. Η Mustang Mach-E μπορεί να είναι SUV όμως ο χαρακτήρας είναι τόσο σπορ ώστε να δικαιολογεί απόλυτα το «βαρύ» όνομα που κουβαλάει.

Ηλεκτρικά

Η μεγαλύτερη αυτονομία, στη χαμηλότερη τιμή

Όταν μιλάμε για ηλεκτρικό, η αυτονομία και η τιμή είναι ίσως τα βασικότερα χαρακτηριστικά που μας απασχολούν. Τον καλύτερο συνδυασμό ανάμεσα σε αυτά τα δύο, λοιπόν, τον πετυχαίνει το Hyundai Kona Electric. Το κορεατικό crossover στην έκδοση με την μπαταρία των 64 kWh μπορεί να καλύψει μέχρι και 484 km με μία φόρτιση, ενώ με την έκπτωση και την κρατική επιδότηση η τιμή πέφτει στα 30.339 ευρώ. Ακόμα χαμηλότερα, στα 25.588 ευρώ, μπορεί να το πάρει κάποιος με τη μικρή μπαταρία των 39 kWh η οποία αρκεί για 305 km.

Ηλεκτρικά

Το πιο δυνατό ηλεκτρικό που μπορείς να αγοράσεις

Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Η Tesla έχει θέσει τους δικούς της κανόνες με τα Plaid μοντέλα και προς το παρόν δεν έχει αντίπαλο. Αυτή τη στιγμή το ισχυρότερο ηλεκτρικό μοντέλο που μπορεί να αγοράσει κάποιος στην Ελλάδα είναι το Tesla Model Plaid. Το αμερικανικό σπορ sedan έχει δύο κινητήρες στον πίσω άξονα και έναν μπροστά, με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 1.020 ίππους. Έτσι, χρειάζεται 2,1 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 km/h, η τελική του φτάνει τα 322 km/h και η αυτονομία του αγγίζει τα 637 km.

Ηλεκτρικά

Αυτές ήταν οι επιλογές μας ανά κατηγορία. Πώς σας φάνηκαν; Θα διαλέγατε κάποιο άλλο; Πείτε μας τη γνώμη σας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...