Παιδιά 10 ετών μπορούν να οδηγήσουν Ferrari και Lamborghini!

Παιδία ηλικίας από 10 ετών και άνω έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τα κορυφαία supercar. Πού συμβαίνει αυτό;

  • -
  • -

Η οδηγική παιδεία και κουλτούρα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι παροιμιώδης. Οι Βρετανοί μαθαίνουν από νωρίς τα βασικά της σωστής οδήγησης, με τις σχολές να προσφέρουν τη δυνατότητα σε μικρά παιδιά όχι απλά να οδηγήσουν κανονικά αυτοκίνητα, αλλά τα κορυφαία supercars.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί το Driving Experiences, το οποίο μέσω του προγράμματος Junior Driver καλεί τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στην πίστα και να μάθουν να οδηγούν με μοντέλα των Ferrari, Lamborghini και McLaren, πριν καν αποκτήσουν δίπλωμα.  

junior2

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας 10 έως 17 ετών και τα TrackDays χωρίζονται σε διάφορα επίπεδα, ανάλογα το επίπεδο κάθε μαθητή. Επαγγελματίες εκπαιδευτές αναλαμβάνουν να τους μάθουν σωστά τις τεχνικές οδήγησης με supercars πολύ υψηλής ισχύος.

Πόσο κοστίζει η βόλτα;

Το Junior Supercar Driving Experiences καλύπτει κάθε απαίτηση. Το πιο απλό πακέτο κοστίζει 39 λίρες, δηλαδή 46 ευρώ και το ακριβότερο φθάνει τις 299 λίρες (353 ευρώ). Στα πλουσιότερα πακέτα, που ονομάζονται «Supercar Thrill» και «Platinum Thrill», οι μικροί petrolheads μπορούν να καθίσουν στο μπάκετ μιας Ferrari 458 Italia ή μιας Lamborghini Gallardo LP 570 Performante και να κινηθούν με τέρμα το γκάζι, ξεπερνώντας ακόμη και τα 300 km/h.

junior

O επικεφαλής των TrackDays, Dan Jones, δήλωσε περήφανος που μαζί με τους συνεργάτες του προσφέρουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία στα παιδιά, λέγοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να φέρουμε αυτή την εμπειρία σε παιδιά που πιθανώς δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν το supercar των ονείρων τους. Από το αυτοκίνητο των γονιών τους μπορούν πλέον να βρεθούν πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari ή μιας Lamborghini».

Διαβάστε επίσης: Μαθήματα drift με την BMW

Είναι νόμιμο ένα 10χρονο να οδηγεί supercar;

Στην Αγγλία, οι πίστες θεωρούνται απόλυτα ασφαλή και ελεγχόμενα περιβάλλοντα. Οι κανόνες τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια, οπότε ο νόμος επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των circuit να δίνουν τα κλειδιά σε ανήλικους.

Πηγές: 6thgearexperience.com, drivingexperience.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...