Μαθήματα drift με την BMW (video)

Το drift αποτελεί τέχνη και η BMW μας μυεί στις βασικές αρχές της πλαγιολίσθησης για πισωκίνητο, αλλά και τετρακίνητο μοντέλο

  • -
  • -

Σίγουρα, το drift δεν αποτελεί τον πιο γρήγορο τρόπο για να στρίψει κανείς, αλλά είναι δεδομένο πως πρόκειται για τον πιο εντυπωσιακό. Μπορεί σε μία πίστα να μεταφράζεται σε αρκετά χαμένα δευτερόλεπτα, όμως αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για να απολαύσει κανείς μία διαφορετική γοητεία της οδήγησης. Φυσικά, η διαδικασία μόνο εύκολη δεν είναι και απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες και γνώσεις από πλευράς οδηγού, αφού μόνο δύσκολο δεν είναι να καταλήξει κανείς εκτός δρόμου σε περίπτωση λανθασμένου χειρισμού.

Η BMW M και η σχολή Driving Experience της γερμανικής εταιρείας δημοσίευσαν ένα βίντεο στο επίσημο κανάλι τους στο Youtube, στο οποίο μας μυούν σε βασικές αρχές του drift. Ο εκπαιδευτής της BMW και παλιότερα νικητής στις 24 Ώρες του Nurburgring Stefan Landmann, εξηγεί (πάντα σε ελεγχόμενο χώρο) τι ακριβώς πρέπει να κάνει κάποιος αν θέλει να ντριφτάρει, με πισωκίνητο ή τετρακίνητο μοντέλο.

H θηριώδης BMW M8 Competition προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής στο σύστημα μετάδοσης, μεταφέροντας την ισχύ του κινητήρα στο δρόμο, είτε από τους τέσσερις είτε από τους πίσω τροχούς. Για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι το κατάλληλο μοντέλο για να μας… εκπαιδεύσει ο Landmann.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...