Hyundai-Kia: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα που τρέμουν σαν βενζινοκίνητα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν δύο βασικές διαφορές σε σχέση με τα θερμικά. Είναι αθόρυβα και δεν έχουν δονήσεις από τον κινητήρα, όμως αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

  • -
  • -

Η εμπειρία που αποκομίζει κάποιος από την οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε σχέση με ένα θερμικό, δηλαδή κάποιο που χρησιμοποιεί βενζίνη, πετρέλαιο ή άλλο υγρό καύσιμο, είναι σημαντικά διαφορετική.

Δόνηση

Τα ηλεκτρικά και οι διαφορές τους από τα θερμικά

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα, με δύο από τους πιο σημαντικούς να είναι η έλλειψη ήχου και η πλήρης απουσία κραδασμών. Κατά την οδήγηση ενός ηλεκτρικού ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι εκείνος από την κύλιση των ελαστικών στο δρόμο, ενώ οι δονήσεις απουσιάζουν πλήρως.

Δόνηση

Θέλεις ήχο στα ηλεκτρικά;

Για πολλούς ανθρώπους, η έλλειψη ήχου και κραδασμών είναι κάτι που θα τους έκανε να μην αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η οδηγική απόλαυση. Το θέμα του ήχου έχει αρχίσει να αντιμετωπίζεται ήδη, καθώς πολλές εταιρείες ενσωματώνουν στα μοντέλα τους τεχνολογίες ώστε να παράγεται κάποιος θόρυβος που θυμίζει τα θερμικά μοντέλα, ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης, το πόσο πατημένο είναι το γκάζι και γενικότερα τις συνθήκες που επικρατούν ανά πάσα στιγμή.

Δείτε ακόμα: Κάν’ το ηλεκτρικό με 5.500 € και ξέχνα για πάντα τα καύσιμα [video]

Θέλεις και δονήσεις;

Τώρα η Hyundai και η Kia ψάχνουν τρόπους για να διευθετήσουν και το θέμα των δονήσεων. Αυτό το οποίο σκέφτονται οι δύο εταιρείες είναι να υπάρχει μία δόνηση που θα αισθάνονται όσοι βρίσκονται στην καμπίνα του αυτοκινήτου, η οποία όπως και ο τεχνητός ήχος θα διαφοροποιείται ανάλογα με παράγοντες όπως η ταχύτητα και η γωνία του γκαζιού.

Δόνηση

Μπορεί να τους ικανοποιήσει όλους;

Ακόμα και αν τελικά προστεθεί μία τέτοια λειτουργία, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο οδηγός θα μπορεί να την ενεργοποιήσει μόνο όταν το επιθυμεί, καθώς υπάρχουν πολλοί που επιλέγουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό ακριβώς λόγω της ήσυχης και σταθερής λειτουργίας του. Με αυτόν τον τρόπο θα ικανοποιούνται όλοι. Τόσο η μερίδα των αγοραστών που θέλει ησυχία και σταθερότητα, όσο και εκείνη η μερίδα που θέλει ήχο και δονήσεις.

Εσείς τι λέτε; Θα παίρνατε πιο εύκολα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αν προστεθεί η δυνατότητα δόνησης ή θεωρείτε ότι είναι μια περιττή προσθήκη;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...