Ξέρετε πως γίνονται τα crash test στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; [video]

Οι δοκιμές πρόσκρουσης των ηλεκτρικών οχημάτων είναι πολύ αυστηρές, κυρίως λόγω της μπαταρίας υψηλής τάσης.

  • -
  • -

Ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Τόσος είναι ο χρόνος που χρειάζεται ένα όχημα δοκιμής πρόσκρουσης της Nissan για να εκπληρώσει τον ρόλο του. Στο Τεχνικό Κέντρο της μάρκας στο Atsugi της Ιαπωνίας, μια ομάδα μηχανικών εργάζεται ακούραστα για να διασφαλίσει ότι τα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουριου Ariya, διαθέτουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η Nissan υποβάλλει κάθε όχημά της σε αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης που περιλαμβάνουν μετωπικές, πλευρικές και οπίσθιες συγκρούσεις, καθώς και εκείνες που προσομοιώνουν ατυχήματα όταν οι πεζοί βρίσκονται στο δρόμο. Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών δοκιμών, μηχανικοί από την Ομάδα Αξιολόγησης Παθητικής Ασφάλειας μετρούν τη δύναμη της πρόσκρουσης στο αμάξωμα και στα δομικά στοιχεία του οχήματος, καθώς και τις επιπτώσεις της στον οδηγό και τους επιβάτες, μέσω δοκιμαστικών ανδρεικέλων διαφόρων μεγεθών και τύπων, εξοπλισμένα με πολλαπλούς αισθητήρες.

Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στα crash test των ηλεκτρικών;

Όπως δήλωσε ο Gen Tanabe της Ομάδας Αξιολόγησης Παθητικής Ασφάλειας, επειδή το επερχόμενο Ariya θα πωλείται σε πολλές αγορές, θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 400 δοκιμές από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης, έως την κυκλοφορία του στην αγορά.

ariya test

Το ότι πρόκειται για ένα EV σήμαινει ότι πολλές από τις διαδικασίες διαφέρουν σε σύγκριση με αυτές που γίνονται στα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες, με αποτέλεσμα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας από αυτά που απαιτούνται από τους κανονισμούς. Για παράδειγμα, επειδή η μπαταρία του ηλεκτρικού crossover είναι υψηλής τάσης, οι μηχανικοί ασφαλείας χρειάστηκε να διασφαλίσουν ότι θα διατηρήσει τη δομική της ακεραιότητα μετά από μια σύγκρουση χωρίς διαρροή των ηλεκτροδίων.

Δείτε εδώ: Οι εκδόσεις και η αυτονομία του Nissan Ariya

Λειτουργώντας ως βάση για την ανάπτυξη ασφαλέστερων αυτοκινήτων, η φιλοσοφία Safety Shield της Nissan περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας για την υποστήριξη της ασφάλειας των επιβατών του οχήματος, σε διάφορα σενάρια. Ο γενικός στόχος είναι η αποτροπή συγκρούσεων όπου είναι δυνατόν και, σε περίπτωση αναπόφευκτων συγκρούσεων, ο μετριασμός των ζημιών και των τραυματισμών.

Δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο από τα crash test του Ariya

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...