Σε ποια κατηγορία ανήκει το νέο ηλεκτρικό της Skoda;

Μια γεύση από το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο υιοθετεί μια νέα σχεδιαστική γλώσσα προσφέρει η Skoda.

  • -
  • -

Η ηλεκτρική αντεπίθεση της Skoda συνεχίζεται, με την εταιρεία να έχει στα σκαριά τρία νέα αυτοκίνητα, τα οποία βασίζονται στη σχεδιαστική φιλοσοφία «modern solid». Το πρώτο από αυτά ανήκει στα μικρομεσαία crossover, με την τσεχική μάρκα να δίνει στη δημοσιότητα μια εικόνα, η οποία όμως είναι τόσο θολή που δεν αφήνει περιθώρια για συμπεράσματα.

Το μόνο που διακρίνεται είναι η μάσκα με τις κλειστές γρίλιες, τα κάθετα LED φώτα και οι μεγάλες ζάντες. Το αυτοκίνητο έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, με τις διαστάσεις να είναι μικρότερες από αυτές του Enyaq iV.

skoda teaser

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το νέο Skoda Enyaq Coupe vRS iV

Τα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου αναμένεται να πραγματοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο αν πρόκειται για κάποιο πρωτότυπο ή έκδοση παραγωγής.

Το 2030 τουλάχιστον τα μισά Skoda θα είναι ηλεκτρικά

Όπως είχε ανακοινώσει ο επικεφαλής της Skoda, Thomas Schafer, τον περασμένο Φεβρουάριο, στόχος είναι το 50% με 70% των πωλήσεων της φίρμας στην ευρωπαϊκή αγορά έως το 2030, να αφορά αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Εκτός από το μικρομεσαίο crossover, θα δούμε σίγουρα ένα EV που παραπέμπει από πλευράς μεγέθους στα VW ID.3 και Cupra Born αλλά με τελείως διαφορετική σχεδίαση. Επίσης, δεν αποκλείεται να μπει στην παραγωγή κι ένα μεγαλύτερο SUV με επτά θέσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...