Γερανοί σηκώνουν τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην Αθήνα

Πάνω από 4.200 οχήματα έχουν απομακρυνθεί από το κέντρο της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια.

  • -
  • -
Γερανοί σηκώνουν τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην Αθήνα

Η επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, με σκοπό την απελευθέρωση πολύτιμου δημόσιου χώρου, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τις τελευταίες έξι μέρες, οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου, με τη βοήθεια τριών μεγάλων γερανών, απομάκρυναν 85 οχήματα. Τα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, επιδρούσαν αρνητικά στην αισθητική εικόνα της πόλης, ενώ πρακτικά στερούσαν πολύτιμες θέσεις πάρκινγκ από τους κατοίκους, ιδιαίτερα των πυκνοδομημένων περιοχών. Σημειώνεται ότι τα 85 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αντιστοιχούν σε περίπου 850 τ.μ. ελεύθερου χώρου.

athens1

Τα τελευταία 2,5 χρόνια οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έχουν απομακρύνει συνολικά 4.248 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 42.500 τ.μ. ζωτικού χώρου για τους Αθηναίους.  

Διαβάστε επίσης: Η τεχνολογία βάζει τέλος στην παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κάθε κερδισμένο εκατοστό δημόσιου χώρου, είναι πολύτιμο για την πόλη, οπότε η στοχευμένη και επίμονη δουλειά για τη δημιουργία μιας ποιοτικής καθημερινότητας για κατοίκους και επισκέπτες θα συνεχιστεί.

Πού πάνε τα εγκαταλελειμμένα οχήματα

Τα αυτοκίνητα που απομακρύνονται, οδηγούνται σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης.

athens2

Πριν από αυτό όμως πρέπει να εντοπιστούν. Αυτό γίνεται είτε από τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων είτε από σχετικές αναφορές των δημοτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Νovoville. Ακολουθεί έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για οχήματα που βρίσκονται για μεγάλο διάστημα σε ακινησία, ενώ αμέσως μετά, τα ειδικά συνεργεία προχωρούν στην απομάκρυνση και την ανακύκλωσή τους.

athens3

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του, θα εντατικοποιήσει ακόμη περισσότερο τις ειδικές αυτές επιχειρήσεις, με στόχο να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τόσο για την αισθητική όσο και για τη λειτουργική αναβάθμιση της πόλης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...