Kia EV6: Μεγάλο βραβείο για το ηλεκτρικό crossover

Μετά τον τίτλο του «Car of the Year 2022», το ηλεκτρικό μοντέλο της Kia κατέκτησε μια ακόμη σπουδαία διάκριση.

  • -
  • -

Λίγες ημέρες αφότου στέφθηκε «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022», το Kia EV6 απέσπασε το βραβείο «Best of the Best» στον φημισμένο διαγωνισμό Red Dot. Παράλληλα, ανακηρύχθηκε νικητής στην κατηγορία Red Dot: «Καινοτόμα Προϊόντα».

Ως το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό όχημα της Kia, το EV6 συμβολίζει τη νέα κατεύθυνση της μάρκας καθώς μετατρέπεται σε κορυφαίο πάροχο λύσεων βιώσιμης μετακίνησης. Το πρωτοποριακό ηλεκτρικό crossover δημιουργήθηκε σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United», η οποία εγγυάται μια ισχυρή οπτική ταυτότητα με αντιπαραβαλλόμενους συνδυασμούς αιχμηρών στιλιστικών στοιχείων και γλυπτικών σχημάτων.ev6

Το EV6 είναι επίσης το πρώτο Kia που βασίζεται στην προηγμένη πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP) της εταιρείας, προσφέροντας κορυφαίους χώρους στο εσωτερικό, αυτονομία έως και 528 km και τεχνολογία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης 800 volt που επιτρέπει στο όχημα να φορτίζεται από 10 έως 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Δείτε τη Video-Δοκιμή: Με Kia EV6 στην Αράχωβα και πίσω, χωρίς φόρτιση

ev6

Ο Karim Habib, Επικεφαλής του Kia Global Design Center, δήλωσε: «Το EV6 είναι ένα πολύ σημαντικό όχημα για την Kia, καθώς είναι το πρώτο μας πλήρως ηλεκτρικό EV με την καλύτερη τεχνολογία  για μια νέα εποχή. Έχουμε τη φιλοδοξία να συνεχίσουμε να πιέζουμε τα όρια του σχεδιασμού του αυτοκινήτου και των μοντέλων μας με εφευρετικά, τολμηρά και εντυπωσιακά σχέδια. Αυτά τα δύο βραβεία Red Dot τιμούν τη σκληρή δουλειά των ομάδων μας και μας ενθαρρύνουν να παραμείνουμε στην πορεία προς το μέλλον μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης κινητικότητας για όλους».

Τα παίρνει όλα το EV6!

Το ηλεκτρικό κορεατικό μοντέλο, από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του, κατάφερε να ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς. Εκτός από τα βραβεία Red Dot και «Car of the Year 2022», το Kia EV6 κέρδισε επίσης το «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στην κατηγορία Premium, το «Irish Car of the Year 2022», το «What Car? Car of the Year 2022» στο Ηνωμένο Βασίλειο », το «Crossover of the Year» στα TopGear.com Awards, καθώς και το «Best Cars of the Year 2021/22».

ev6

Το Red Dot Design Award είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Χωρίζεται σε τρεις κλάδους: Σχεδιασμός Προϊόντων, Σχεδιασμός Επωνυμιών & Επικοινωνίας και Σχεδιασμός. Οι φετινές συμμετοχές αξιολογήθηκαν από μια 50μελή διεθνή κριτική επιτροπή ανεξάρτητων σχεδιαστών, καθηγητών σχεδίου και αναγνωρίσιμων δημοσιογράφων. Εκτός από την αισθητική, ο διαγωνισμός σχεδιασμού προϊόντων αξιολογεί και τομείς όπως η λειτουργικότητα, η εργονομία, η ποιότητα και η οικολογική συμβατότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...