Αυτό το VW Golf πιάνει τα 325 km/h στην εθνική οδό [video]

Είναι πανίσχυρο, σημαντικά αναβαθμισμένο και οι επιδόσεις του μπορούν να συγκριθούν με αυτές της Porsche 911 GT3.

  • -
  • -

Volkswagen Golf που να μπορεί να κοντράρει καθαρόαιμο sportcar όπως η 911 GT3, δεν συναντάς κάθε μέρα. Κι όμως, η HGP Turbo προσφέρει σε όποιον επιθυμεί, τη δυνατότητα να αποκτήσει το Golf R με ένα εκπληκτικό πακέτο αναβαθμίσεων.

Το hatchback του γερμανικού βελτιωτικού οίκου βασίζεται στην έκδοση R με τον δίλιτρο κινητήρα. Μόνο που αντί 320 ίππους της εργοστασιακής εκδοχής, αυτό το Golf αποδίδει 526 PS και 629 Nm ροπής.

Σε κολλάει στο κάθισμα

Η ισχύς του οχήματος είναι τόσο μεγάλη, που σε κάθε βύθισμα του ποδιού στο δεξί πεντάλ, το σώμα του οδηγού κολλάει στο μπάκετ κάθισμα. Για να επιταχύνει από τα 100 στα 200 km/h χρειάζεται μόλις 7,5 sec, τον ίδιο χρόνο με την Porsche 911 GT3. Η βελόνα του ψηφιακού κοντέρ ανεβαίνει με καταιγιστικούς ρυθμούς μέχρι τα 325 km/h, όπου και τερματίζει.

golf r

Διαβάστε επίσης: VW Golf TDI περνάει στην ευθεία μια Ferrari 488 Pista

Φυσικά, η HGP Turbo έχει επέμβει σε αναρτήσεις, κιβώτιο και λοιπά μηχανικά μέρη, προκειμένου το αυτοκίνητο να μπορεί να ανταπεξέλθει στη δύναμη του μοτέρ. Οι ζάντες είναι σφυρήλατες της OZ Racing και τα φρένα αποτελούνται από κεραμικούς δίσκους 380 mm μπροστά με εξαπίστονες δαγκάνες.

Δείτε το παρακάτω βίντεο από τη γερμανική Autobahn, όπου το βελτιωμένο VW Golf R πιάνει τα 325 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...