Top 5: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν αστραπιαία

Αν το ζήτημα της αυτονομίας είναι το πρώτο που κοιτάμε σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ειδικά όταν πρόκειται να πάμε κάποιο μακρινό ταξίδι, η ταχύτητα φόρτισης είναι το αμέσως επόμενο.

  • -
  • -
Top 5: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν αστραπιαία

Σίγουρα μία μεγάλη μπαταρία διευκολύνει την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων, καθώς μειώνει την ανάγκη για στάσεις με σκοπό την επαναφόρτιση. Όσο μεγάλη και αν είναι, όμως, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να συνδέσουμε το αυτοκίνητό μας με έναν φορτιστή. Ακριβώς τότε είναι που θέλουμε ένα μοντέλο με την ικανότητα να «τραβάει» πολλά kW ισχύος, ώστε η επαναφόρτιση να διαρκέσει όσο το δυνατό λιγότερο.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τα μοντέλα που βρίσκονται στις 5 κορυφαίες θέσεις όσον αφορά την ταχύτητα φόρτισης.

Top ταχύτητας φόρτισης

Porsche Taycan / Audi e-tron GT – 270 kW

Κανένα από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά δεν μπορεί να φορτίσει πιο γρήγορα από τις δημιουργίες του ομίλου Volkswagen. Τα δύο σπορ μοντέλα των Γερμανών μπορούν να τραβήξουν ρεύμα με ισχύ που φτάνει μέχρι και τα 270 kW. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας να πάει από το 10% μέχρι το 80% μόλις σε 22,5 λεπτά. Το παραπάνω νούμερο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν σκεφτούμε ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας φτάνει τις 93,4 kWh, τιμή η οποία εξασφαλίζει αυτονομία στα 450 χλμ. Μάλιστα η Porsche Ελλάδας έχει εγκαταστήσει φορτιστή που φτάνει τα 160 kW (x2) στο Porsche Center Athens στη Μεταμόρφωση.

 

Top ταχύτητας φόρτισης

Tesla Model S, 3, X, Y – 250 kW

Στη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά από τις κορυφαίες προτάσεις του Volkswagen Group βρίσκεται η τετράδα της Tesla, με ισχύ φόρτισης στα 250 kW. Τα μοντέλα της εταιρείας στην οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Έχουν πρόσβαση σε τόσο ισχυρό φορτιστή, καθώς η Tesla έχει τοποθετήσει μία συστοιχία των 250 kW επί της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών στο ύψος του Ψαθόπυργου, λίγο έξω από την Πάτρα. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι εξίσου ισχυροί φορτιστές. Όταν κάποιο από τα Model S, 3, X και Y συνδεθούν στους λεγόμενους Superchargers, 15 λεπτά είναι αρκετά για να καλύψουν πάνω από 320 χλμ. χωρίς άλλη στάση.

Top ταχύτητας φόρτισης

Kia EV6 / Hyundai IONIQ 5 – 240 kW

Kia και Hyundai κατάφεραν με τα EV6 και IONIQ 5 αντίστοιχα να πετύχουν ισχύ φόρτισης στα 240 kW, ελάχιστα κάτω από εκείνη της Tesla, παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί έχουν περισσότερα χρόνια ενασχόλησης με τα αυτοκίνητα του είδους. Αυτό δείχνει την τεράστια πρόοδο που έχουν καταγράψει σε πολύ σύντομο διάστημα οι Κορεάτες. Χαρακτηριστικά, το EV6 μπορεί να πάει από το 10% μέχρι το 80% μόλις σε 18 λεπτά (και μάλιστα με τη μεγάλη μπαταρία των 77,4 kWh) ή να κερδίσει 100 χλμ. αυτονομίας μόλις σε 4 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Παρόμοια είναι τα νούμερα και για την πρόταση της Hyundai.

Top ταχύτητας φόρτισης

BMW i4 – 205 kW

Μόνη στην τέταρτη θέση φιγουράρει η BMW i4, το τετραθέσιο Gran Coupé των Βαυαρών. Ουσιαστικά πρόκειται για την ηλεκτρική εκδοχή στη Σειρά 4, με χαρακτηριστικά που προκαλούν τις εντυπώσεις τόσο στον τομέα της ισχύος, η οποία φτάνει τους 530 ίππους, όσο και σε εκείνον της αυτονομίας. Στη μεγαλύτερη έκδοση μπορεί να προσφέρει μέχρι και 510 χλμ. χωρίς να απαιτηθεί στάση για φόρτιση. Όμως ακόμα και όταν έρθει η στιγμή να συνδεθεί στον φορτιστή, η εστίαση στην ταχύτητα δεν είναι κάτι που αλλάζει. Έτσι, μόλις 10 λεπτά είναι αρκετά προκειμένου το μοντέλο από το Μόναχο να κερδίσει 164 χλμ. αυτονομία.

Top ταχύτητας φόρτισης

Mercedes EQS-EQE – 200 kW

Στην πέμπτη θέση με 200 kW ισχύ φόρτισης βρίσκονται οι δύο κορυφαίες προτάσεις της Mercedes, με τη διαφορά από την αιώνια αντίπαλο να είναι αμελητέα. Οι ηλεκτρικές λιμουζίνες από τη Στουτγάρδη, με την coupe αισθητική, χάρη σε αυτά τα kW ισχύος που μπορούν να «τραβήξουν» χρειάζεται να συνδεθούν σε φορτιστή μόλις για 15 λεπτά, προκειμένου να μεγαλώσει η διαθέσιμη αυτονομία τους κατά 300 χλμ. Άλλωστε με τόσο αεροδυναμικό σχήμα, ειδικά στην περίπτωση της EQS (είναι το αυτοκίνητο παραγωγής με τον χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας σε όλο τον κόσμο, Cd 0,20), η κατανάλωση δεν ξεφεύγει, οπότε οι απαιτήσεις σε ρεύμα για δεδομένη απόσταση, είναι μικρότερες από ό,τι σε άλλα αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: Top Αυτονομίας: 7 ηλεκτρικά που ξεπερνούν τα 500 km

Τα παραπάνω αυτοκίνητα δείχνουν ότι ήδη η φόρτιση των μπαταριών έχει γίνει ιδιαίτερα γρήγορη, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι πριν από πολύ λίγα χρόνια, ενώ περιμένουμε μέσα στα επόμενα έτη η ταχύτητα φόρτισης να ανέβει κι άλλο. Το πρόβλημα δεν έγκειται στην ικανότητα ταχείας φόρτισης των αυτοκινήτων. Αυτή είναι αρκετή ακόμα και σε τιμές που "πέφτουν" στα 100 kW. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη υποδομών. Με ελάχιστες εξαιρέσεις οι ταχυφορτιστές στη χώρα μας φτάνουν μέχρι τα 50 kW, με αποτέλεσμα οι ικανότητες των αυτοκινήτων να παραμένουν ανεκμετάλλευτες Κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση αποτελεί η τοποθέτηση φορτιστή ισχύος 120 kW στο αεροδρόμιο από τη ΔΕΗ Blue, ενώ η ίδια εταιρεία έχει τοποθετήσει και 5 φορτιστές των 180 kW σε διάφορα σημεία της χώρας. Τα ηλεκτρικά μοντέλα έχουν εξελιχθεί και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται. Ελπίζουμε να γίνει το ίδιο και με το δίκτυο φορτιστών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...