Formula 1 2022: Αναδιάταξη δυνάμεων – Η Ferrari στην κορυφή!

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στο grid του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ούτε ο πρώτος αγώνας της χρονιάς

  • -
  • -

Η Ferrari κάνει το 1-3, οι Mercedes των Hamilton και Russell στις θέσεις 5 και 9, αντίστοιχα και μία Haas στην πρώτη 10άδα. Όχι δεν πρόκειται για κάποιο αγώνα προ δεκαετίας, αλλά για τις κατατακτήριες δοκιμές του πρώτου Grand Prix του 2022, στο Μπαχρέιν. Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε έχουμε σχεδόν ολοκληρωτική αναδιανομή των δυνάμεων εντός του grid, με τις Ferrari να μην είναι η μεγαλύτερη έκπληξη του Σαββάτου όμως.

Βλέπετε πίσω από το ασημένιο βέλος του Lewis Hamilton βρίσκεται ο παλιός του teammate, Valtteri Bottas, με Alfa Romeo. Και πίσω από αυτόν; Ο Kevin Magnussen με Haas! Οι πρώτες κατατακτήριες της χρονιάς δεν ήταν η απόδειξη της ανόδου της Ferrari, μόνο ως ομάδα, αλλά κυρίως ως πάροχος κινητήρων. Όσα μονοθέσια χρησιμοποιούν την μονάδα ισχύος της ιταλικής ομάδας δείχνουν άκρως ανταγωνιστικά, σε αντίθεση με όλους τους «πελάτες» της Mercedes – βλέπε McLaren, Aston Martin – οι οποίοι βρίσκονται στο πίσω μέρος του grid.

Μετά την βασανιστική περίοδο που ακολούθησε την «κρυφή» συμφωνία της Ferrari με την FIA για τα πιθανότατα παράνομα μοτέρ που χρησιμοποιούσαν το 2020, ίσως αυτή είναι η στιγμή που το Μαρανέλο θα λάμψει ξανά. Τα κόκκινα μονοθέσια δείχνουν να μπορούν να ανταγωνιστούν αλλά και να ξεπεράσουν την παντοδύναμη Red Bull, ενώ η 8 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια κατασκευαστών Mercedes, έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη.

Όλα αυτά φυσικά αφορούν τις συνθήκες των δοκιμαστικών. Ίσως στον αγώνα οι ισορροπίες να αλλάξουν. Θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες. Δείτε παρακάτω την κατάταξη εκκίνησης του πρώτου Grand Prix της χρονιάς:

  1. Charles Leclerc – Ferrari
  2. Max Verstappen – Red Bull
  3. Carlos Sainz Jr. – Ferrari
  4. Sergio Perez -Red Bull
  5. Lewis Hamilton – Mercedes
  6. Valtteri Bottas – Alfa Romeo
  7. Kevin Magnussen – Haas
  8. Fernando Alonso – Alpine
  9. George Russel – Mercedes
  10. Pierre Gasly  - AlphaTauri
  11. Esteban Ocon - Alpine
  12. Mick Schumacher - Haas
  13. Lando Norris - McLaren
  14. Alex Albon - Williams
  15. Guanyu Zhou - Alfa Romeo
  16. Yuki Tsunoda - AlphaTauri
  17. Nico Hulkenberg - Aston Martin
  18. Daniel Ricciardo - McLaren
  19. Lance Stroll - Aston Martin
  20. Nicholas Latifi - Williams
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...