Βυθίστηκε ακόμα ένα πλοίο με αυτοκίνητα

Λιγότερο από ένα μήνα μετά τη βύθιση του Felicity Ace, ακόμα ένα πλοίο που μετέφερε αυτοκίνητα είχε την ίδια κατάληξη.

  • -
  • -

Το πλοίο με την ονομασία Al Salmy 6 που ήταν φορτωμένο με αυτοκίνητα βυθίστηκε στον Περσικό κόλπο. Τελικός προορισμός του ήταν το λιμάνι Umm Qasr στο Ιράκ, ενώ είχε αποπλεύσει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρόκειται για καράβι τύπου Ro-Ro (Roll-on/Roll-off) το οποίο ανήκε στην πλοιοκτήτρια εταιρεία Salem Al Makrani Cargo Company. Η εταιρεία έχει έδρα στο Ντουμπάι και το πλοίο μετέφερε αυτοκίνητα.

Ναυάγιο

Η βύθιση του πλοίου οφείλεται στον πολύ κακό καιρό και τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούσαν στην περιοχή. Τα μεγάλα κύματα οδήγησαν αρχικά το καράβι στο να πάρει κλίση. Σε πρώτη φάση έμεινε σε αυτή την κατάσταση, όμως σταδιακά έγειρε περισσότερο και τελικά βυθίστηκε.

Δείτε ακόμα: Βυθίστηκε το πλοίο με τα 4.000 VW, Porsche, Audi και Lamborghini

Το πλήρωμα αποτελούνταν από 30 άτομα με καταγωγή από Σουδάν, Ινδία, Πακιστάν, Ουγκάντα, Τανζανία και Αιθιοπία. Οι 16 διασώθηκαν από την ακτοφυλακή του Ιράν που έσπευσε σε βοήθεια, άλλοι 11 μπήκαν σε σωσίβιες λέμβους, ενώ ένα ακόμα άτομο βρέθηκε και περισυλλέχθηκε από ένα τάνκερ που έσπευσε να βοηθήσει. Η μοίρα των άλλων δύο μελών του πληρώματος αγνοείται. Έγιναν προσπάθειες για την ανεύρεσή τους όμως μέχρι τώρα δεν ήταν επιτυχείς, με τον καιρό να μην επιτρέπει τη συνέχιση των ερευνών επί μακρόν.

Ναυάγιο

Περιστατικά όπως αυτό του Al Salmy 6 και εκείνο του Felicity Ace έρχονται στην πιο δύσκολη στιγμή για την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και όσους θέλουν να αγοράσουν αυτοκίνητο. Η παραγωγή σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μειωμένη λόγω της έλλειψης επεξεργαστών, οπότε η απώλεια αυτοκινήτων λόγω ναυαγίων μόνο πιο δύσκολη μπορεί να κάνει την κατάσταση.

Ναυάγιο

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...