Τέλος για το Nissan GT-R στην Ευρώπη

Λίγες μέρες έχουν στη διάθεσή τους οι ευρωπαίοι που θέλουν να αγοράσουν το Nissan GT-R, καθώς στις 31 Μαρτίου σταματά η διάθεσή του.

  • -
  • -

Χωρίς εκπρόσωπο στα σπορ μοντέλα θα μείνει η Nissan από την 1η Απριλίου στην Ευρώπη και τη Βρετανία, καθώς θα σταματήσει η διάθεση του GT-R. Ο λόγος που οι Ιάπωνες προχωρούν σε αυτή την κίνηση είναι οι νέοι κανονισμοί σχετικά με το θόρυβο που παράγουν τα αυτοκίνητα που κινούνται επί των ευρωπαϊκών δρόμων. Μπορεί η εφαρμογή αυτών των κανονισμών να ξεκίνησε την 1η Ιουλίου του 2021 όμως υπήρχε μια περίοδος χάριτος, η οποία τώρα τελειώνει.

GT-R

Το GT-R ή Godzilla όπως συνηθίζει να το αποκαλεί μεγάλη μερίδα των φίλων του αυτοκινήτου αποδίδει 570 ίππους από V6 κινητήρα 3.8 λίτρων, με την ισχύ να πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς, ενώ στην έκδοση Nismo φτάνει τους 600 ίππους. Έτσι, χρειάζεται 2,8 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα και έχει τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 315 χλμ./ώρα.

Η R35 γενιά του GT-R που είναι και η πιο πρόσφατη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2007, οπότε δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι πλέον το αυτοκίνητο δεν μπορεί να ακολουθήσει τους νέους κανονισμούς. Στην πάροδο αυτών των ετών υπήρξαν αρκετές αναβαθμίσεις από τους Ιάπωνες, όμως όχι κάποια νέα γενιά.

Δείτε ακόμα: Nissan GT-R ρυμουλκεί νταλίκα στα χιόνια [video]

Αυτή τη στιγμή η Nissan διαθέτει μόνο το GT-R στην γκάμα των σπορ μοντέλων της, ενώ έχει ανακοινώσει και τον ερχομό του Nissan Z. Ωστόσο, η ιαπωνική μάρκα έχει κάνει γνωστό ότι το νέο μοντέλο δεν πρόκειται να έρθει στην Ευρώπη. Έτσι, με τη διακοπή διάθεσης του GT-R, η εταιρεία μένει χωρίς καθόλου σπορ μοντέλα στη γηραιά ήπειρο.

Αν είχατε σκοπό να το αγοράσετε προλαβαίνετε για λίγες μέρες ακόμα. Τουλάχιστον χαιρόμαστε που στο GOCAR είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε και να ανακαλύψουμε τις χάρες του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...