Το νέο Mazda CX-30 ήρθε στην Ελλάδα (Δείτε τις τιμές)

Ανανεωμένο αισθητικά, με καλύτερες υπηρεσίες συνδεσιμότητας, βελτιώσεις όσον αφορά την οδηγική άνεση και αναβαθμισμένο κινητήρα βενζίνης e-Skyactiv X, το ιαπωνικό SUV πάτησε επί ελληνικού εδάφους.

  • -
  • -

Οι ανανεωμένες εκδόσεις του CX-30 μόλις έφθασαν στη χώρα μας. Το πολυβραβευμένο SUV της Mazda στην έκδοση του 2022 περιλαμβάνει βελτιώσεις σε τομείς όπως η ποιότητα του ήχου του μοναδικού βενζινοκινητήρα e-Skyactiv X της εταιρείας, νέες δυνατότητες δικτύωσης του αυτοκινήτου, νέο εξωτερικό χρώμα Platinum Quartz, καθώς και μία ειδική έκδοση με την ονομασία Homura.

Επιπρόσθετα σε αυτές τις βελτιώσεις, το CX-30 του 2022 θα προσφέρει και αρκετά βελτιωμένο επίπεδο άνεσης στην οδήγηση.

cx30 1

Η τεχνολογία SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) του κινητήρα του e-Skyactiv X, τον καθιστά τον πρώτο βενζινοκινητήρα παραγωγής στον κόσμο που συνδυάζει την ανάφλεξη με μπουζί ενός κινητήρα βενζίνης, με την ανάφλεξη λόγω συμπίεσης (αυτανάφλεξη) ενός diesel, μεγιστοποιώντας τα πλεονεκτήματα και των δύο τύπων καυσίμου και ανάφλεξης. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία επιτυγχάνεται ένα κορυφαίο παγκοσμίως επίπεδο οικονομίας και αποδοτικότητας – ο κινητήρας εκπέμπει λιγότερο CO2 σε σύγκριση με έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων.

Διαβάστε επίσης: Mazda CX-60: Το πιο ισχυρό μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ

cx30 2
Στις επιλογές του εξωτερικού χρωματισμού έχει προστεθεί και το νέο χρώμα Platinum Quartz. Στο εσωτερικό, ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά δικτύωσης, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ευκολία χρήσης, ηρεμία και ασφάλεια στον πελάτη. Τα νέα χαρακτηριστικά ευκολίας που είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής MyMazda, περιλαμβάνουν εξ αποστάσεως κλείδωμα των θυρών, αποστολή της διαδρομής στο αυτοκίνητο (send route to car), εύρεση θέσης του αυτοκινήτου (vehicle finder) και κατάσταση αυτοκινήτου (vehicle status).

Επιπλέον περιλαμβάνει συστήματα που εφησυχάζουν τον κάτοχο του οχήματος όπως οι εξ αποστάσεως προειδοποιήσεις ασφαλείας (remote security alert), η ενημέρωση για την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου (vehicle health report), οι επιλογές κλήσης οδικής βοήθειας και το eCall.

cx30 3

Το αναβαθμισμένο CX-30 ΜΥ2022 συνοδεύεται και από μία ειδική έκδοση με την ονομασία Homura, που διαθέτει γυαλιστερές μαύρες ζάντες αλουμινίου, μαύρα καλύμματα στους πλευρικούς καθρέφτες, και εσωτερική επένδυση σε μαύρο ύφασμα με κόκκινες λεπτομέρειες.

Οι τιμές για το ιαπωνικό SUV ξεκινούν από 25.525 ευρώ για την έκδοση Skyactiv G122 με τον ατμοσφαιρικό δίλιτρο κινητήρα, από 28.378€ για την έκδοση με τους 150 ίππους και από 29.026€ γι΄αυτή με τους 186 ίππους. Όποιος επιθυμεί την τετρακίνητη εκδοχή με το ίδιο δίλιτρο μοτέρ των 150 ίππων, πρέπει να δώσει 31.253€.

Αναλυτικά ο τιμοτακάλογος εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...