H Mercedes μεταμορφώνει τα χερούλια της πόρτας σε οθόνες!

Μια… περίεργη τεχνολογία η οποία δεν ξέρουμε πού ακριβώς θα χρησιμεύει, όμως ακούγεται τουλάχιστον εντυπωσιακή.

  • -
  • -

Η μανία των κατασκευαστών αυτοκινήτου είναι να χωρέσουν όπου μπορούν, περισσότερες οθόνες! Συνήθως, αυτή η προσπάθεια γίνεται για το εσωτερικό, αλλά δεν λείπουν οι προτάσεις για εγκατάσταση οθονών και στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Ένα τέτοιο παράδειγμα μας δείχνει και η Mercedes. Η γερμανική μάρκα θέλει να τοποθετήσει μικρές οθόνες υψηλής ευκρίνειας στα εξωτερικά χερούλια των θυρών.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη χρησιμότητα, όμως με τα αυτοκίνητα να έχουν μετατραπεί σε κινητά gadgets, θα είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη. Από τα σχέδια καταλαβαίνουμε ότι θα λειτουργεί σαν μια μορφή «υποδοχής» του οδηγού. Μέσω των ρυθμίσεων, θα μπορεί να αποθηκεύει… welcome messages για να τον καλωσορίσει ή να τον ενημερώνει για διάφορα ζητήματα.

Δείτε ακόμη: Έρχεται η Mercedes-AMG SL με κινητήρα 2.0 lt και ηλεκτρικό τούρμπο 

Η οθόνη θα μπορεί να δίνει πληροφορίες για τον καιρό, την κίνηση στο δρόμο για την εργασία ή το σπίτι του (ανάλογα με το που θα βρίσκεται), ακόμη και ενδείξεις για αναπάντητες κλήσεις στο κινητό του τηλέφωνο ή τα μηνύματα! Μάλιστα θα λειτουργεί και σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό κλειδί το οποίο θα μπορεί ο οδηγός να αποθηκεύει στο smartphone του. Ακόμα η τεχνολογία δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τη Mercedes-Benz.

Συνεπώς, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και σε ποιο μοντέλο θα τοποθετηθεί πρώτα. Ωστόσο, εικάζουμε πως αν βρει το δρόμο για την παραγωγή, τότε θα γίνει μέσω ενός ηλεκτρικού μοντέλου, τα οποία εξ ορισμού είναι πιο εντυπωσιακά σε τεχνολογία και τέτοιου είδους δυνατότητες. Όπως υποστηρίζουν ξένα δημοσιεύματα, αργότερα δεν αποκλείεται να ενσωματώνει και αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων για άμεσο ξεκλείδωμα του οχήματος.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...