Λεωφόρος Ποσειδώνος: Τροχαίο ατύχημα με McLaren 720S Velocity (φωτογραφίες)

Στο πίσω μέρος μιας McLaren 720S Velocity έπεσε ένα σκούτερ Yamaha XMAX, προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

  • -
  • -
Λεωφόρος Ποσειδώνος: Τροχαίο ατύχημα με McLaren 720S Velocity (φωτογραφίες)

Την περασμένη Δευτέρα, τα νότια προάστια της Αθήνας απέκτησαν λίγη περισσότερη λάμψη λόγω των έξι McLaren που κυκλοφορούσαν σε κομβόι και τραβούσαν τα βλέμματα όλων των περαστικών και των οδηγών. Το μεσημέρι όμως δεν εξελίχθηκε με αντίστοιχα θετική διάθεση, όταν σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με ένα από τα supercars.

Στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με τη Λεωφόρο Αλίμου, η McLaren 720S Velocity ήταν σταματημένη στο φανάρι και ένα Yamaha XMAX τη χτύπησε με δύναμη στο πίσω αριστερό τμήμα της. Ο οδηγός του δίτροχου ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, όπως φυσικά και ο οδηγός της McLaren, όμως το αυτοκίνητο δεν μπορούμε να πούμε πως χαίρει άκρας υγείας.

Η ζημιά με την πρώτη όψη δεν δείχνει τόσο μεγάλη, αλλά σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, δεν αποκλείεται να χαρακτηριστεί «ολική καταστροφή» από την ασφαλιστική εταιρεία. Φυσικά αυτό ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πάνω από 30 κομμάτια στο πίσω μέρος της 720 S Velocity έχουν επηρεαστεί και βέβαια, ο τιμοκατάλογος των ανταλλακτικών του βρετανικού μοντέλου δεν είναι ακριβώς… προσιτός.

Ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι μόνο η «επιφανειακή» ζημιά κοστίζει κάπου στις 40.000€, χωρίς να έχουν δει ακόμη τι προκάλεσε η σύγκρουση πίσω από τον προφυλακτήρα, προχωρώντας προς τον χώρο του κινητήρα και το πλαίσιο. Βέβαια, για να χαρακτηριστεί «ολική καταστροφή» από την ασφαλιστική εταιρεία, υπολείπονται μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση η ζημιά θα φτάσει σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ίσως και εκατοντάδες. Όμως αυτό που πρέπει επίσης να υπολογίσουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η τρομερή απαξίωση του αυτοκινήτου ύστερα από τη σύγκρουση, αφού οι παραμικρές επεμβάσεις στα supercars αυτής της κατηγορίας και σπανιότητας μπορεί να ρίξει σημαντικά τη ζήτηση και την τιμή του, ακόμη και ένα απλό βάψιμο σε ένα τμήμα του.

O ιδιοκτήτης εξέφρασε τη στενοχώρια του με δύο posts στο Instagram, στα οποία λέει πόσο αξιόπιστη, άνετη και διασκεδαστική ήταν η McLaren 720S του. Δεν παραλείπει να την… αποχαιρετήσει κιόλας, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν έχει πρόθεση να την κρατήσει ύστερα από το τροχαίο ατύχημα, ανεξάρτητα αν τελικά θα χαρακτηριστεί «ολική καταστροφή» ή όχι.

Να αναφέρουμε ότι η έκδοση Velocity της McLaren 720S δημιουργείται από το ειδικό τμήμα MSO της McLaren (McLaren Special Operations) και απευθύνεται σε πελάτες που θέλουν ακόμη πιο ξεχωριστή εμφάνιση για το supercar τους μέσω νέων χρωματικών συνδυασμών και σχεδίων στις ζάντες. Σε ένα από αυτά τα posts, ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι για το τρακάρισμα ευθύνεται ο οδηγός του Yamaha XMAX ο οποίος προσπαθούσε να βγάλει φωτογραφία τη McLaren πίσω από τη δική του και έπεσε πάνω του «αφρενάριστος». Αυτός είναι ο ισχυρισμός του ιδιοκτήτη, δεν γνωρίζουμε αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Φωτογραφίες: Instagram


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...