Το Ford Puma γίνεται ηλεκτρικό – Πότε το περιμένουμε;

Η Ford θα λανσάρει έως το 2026 επτά νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το δημοφιλές compact crossover.

  • -
  • -

To πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της γκάμας της Ford προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Η «μπλε οβάλ» ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη τετραετία θα κυκλοφορήσουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους επτά καινούρια ηλεκτρικά οχήματα.

Το πρώτο από αυτά θα το δούμε το 2023, ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων crossover και θα κατασκευάζεται στην Κολωνία. Το όνομά του θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα και η αυτονομία με βάση όσα υποστηρίζει η Ford αγγίζει τα 500 km.  

ford ev1

Έναν χρόνο αργότερα θα κάνει την εμφάνισή της η ηλεκτρική εκδοχή του δημοφιλούς Puma. Η κατασκευή της EV έκδοσης του compact crossover θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Στα πλάνο της Ford βρίσκεται κι ένα sport crossover που επίσης θα παράγεται επί γερμανικού εδάφους και συγκεκριμένα στην Κολωνία. Θα διακρίνεται για τα σπορτίφ στοιχεία, την υψηλή ισχύ και την αυτονομία. Στο ίδιο εργοστάσιο, η αυτοκινητοβιομηχανία θα δημιουργήσει μια προηγμένη μονάδα παραγωγής μπαταριών (Ford Electrification Center), η οποία θα τεθεί σε λειτουργία το 2024.

Εκτός από τα παραπάνω τρία ηλεκτρικά crossover που ακολουθούν το πρότυπο του άκρως επιτυχημένου Mustang Mach-E, η μάρκα θα προσφέρει στην αγορά τέσσερις ακόμη EV εκδόσεις των επαγγελματικών Tourneo και Transit.

ford ev2

Με βάση τo πρόγραμμα, το 2024 θα υπάρχουν στην γκάμα της Ford Europe 9 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στόχος της, είναι έως το 2026, να πουλά ετησίως στην αγορά της Ευρώπης, πάνω από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα.

Δείτε εδώ τη δοκιμή του Ford Puma ST

«Χαίρομαι που βλέπω τον ρυθμό της αλλαγής στην Ευρώπη. Αυτό προκαλεί όλη τη βιομηχανία να κατασκευάζει καλύτερα, καθαρότερα και πιο ψηφιακά οχήματα. Η Ford είναι μια all-in μάρκα και κινείται γρήγορα για να καλύψει τη ζήτηση στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Jim Farley, πρόεδρος και CEO της Ford Motor Company.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...