Η BMW εξαγόρασε την Alpina

Για 57 χρόνια η Alpina βάδιζε στο πλάι της BMW. Πλέον, ανήκει στον βαυαρικό όμιλο. Τι θα γίνει όμως με τους υπαλλήλους;

  • -
  • -

Η Alpina έγινε διάσημη ανά τον κόσμο για τα βελτιωμένα αυτοκίνητα της BMW. Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν στενά για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο, ο βαυαρικός κολοσσός αποφάσισε να εξαγοράσει τον βελτιωτικό οίκο.

alpina1

Με την αγορά αυτή, η BMW θα μπορεί να εκμεταλλευτεί με οποιοδήποτε τρόπο το σήμα της Alpina, δημιουργώντας ακόμη ένα υπό-brand στην γκάμα της. Ο πλήρης έλεγχος του οίκου όμως θα ανήκει στην γερμανική μάρκα από τον Ιανουάριο του 2026, οπότε και λήγει το συμβόλαιο συνεργασίας που υπέγραψαν πέρυσι.

Μέχρι τότε, η Alpine θα συνεχίσει να εξελίσσει και να πουλάει αυτοκίνητα ως ανεξάρτητη εταιρεία, αν και είναι προφανές πως τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει η BMW από σήμερα κιόλας.

alpina2

Στη συμφωνία των δύο πλευρών συμπεριλαμβάνεται η διατήρηση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων της Alpina. Στον βελτιωτικό οίκο απασχολούνται περίπου 300 άτομα, τα οποία θα απορροφηθούν σταδιακά από τoν όμιλο BMW. Όσο για το εργοστάσιο της Alpina στο Buchloe θα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά μέχρι το 2026 και στη συνέχεια θα κατασκευάζει αξεσουάρ και ανταλλακτικά για τα μοντέλα του Group.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην συζητήσουν δημόσια τις οικονομικές λεπτομέρειες της εξαγοράς.

Δείτε την πρώτη BMW που αλλάζει χρώμα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...