Ποιο supermini έχει 3D πίνακα οργάνων;

Ένα στοιχείο εξοπλισμού που θα περιμέναμε να βρίσκεται σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, ενσωματώνεται σε ένα πολύ δημοφιλές μοντέλο πόλης.

  • -
  • -

Η κατηγορία των supermini παραδοσιακά έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Σε αγοραστικό επίπεδο, πολλοί στρέφονται στα αυτοκίνητα της κλάσης αφού μπορούν να συνδυάσουν τόσο την ευελιξία μετακινήσεων στην πόλη, όσο και τα ταξίδια εκτός αυτής, με ένα ικανοποιητικό επίπεδο χώρων. Το Peugeot 208 συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Οι Γάλλοι κατάφεραν να φτιάξουν ένα ποιοτικό, όμορφο και στιβαρό supermini, το οποίο όμως δεν περιορίζεται αποκλειστικά στις βασικές του αποστολές. Στόχος του είναι να κάνει τους επιβάτες να νιώθουν όμορφα στο καλοφτιαγμένο εσωτερικό του, ενώ ενσωματώνει και τεχνολογίες που θα περίμενε κανείς να βρίσκονται σε αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών. Μια από αυτές είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων του.

Ο τελευταίος μάλιστα, έχει 3D γραφικά που αναβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τη σύγχρονη αύρα που αποκομίζει ο οδηγός. Ως μέρος του i-Cockpit της Peugeot, ο πίνακας οργάνων βρίσκεται πάνω από το τιμόνι και δεν τον βλέπεις μέσα από αυτό, όπως γίνεται συνήθως. Όποιος κάθεται στην εμπρός αριστερή θέση βρίσκεται μέσα σε ένα λειτουργικό περιβάλλον που έχει χτιστεί γύρω του. Εκτός από τον 3D ψηφιακό πίνακα οργάνων, το μικρό τιμόνι από κάτω του προσφέρει γεμάτη αίσθηση οδήγησης.

Δείτε ακόμη: Τα diesel αυτοκίνητα με τιμή κάτω των 20.000€

Σε επίπεδο κινητήρων, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στον τρικύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech με τους 100 ή 130 ίππους. Υπάρχει χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων ή αυτόματο των οκτώ σχέσεων και επίσης, διατίθεται ένας τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας BlueHDi των 1.5 λίτρων με 100 ίππους, μηχανικό σασμάν έξι σχέσεων και αξιοσημείωτα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Τέλος, μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι το Peugeot 208 διατίθεται και ως e-208, με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μπαταρία των 50 kWh.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...