Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το νέο αυτοκίνητο του Batman

Αυτή την περίοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες κυριαρχεί η νέα ταινία με ήρωα τον Batman, τον οποίον ενσαρκώνει ο Robert Pattinson, ο οποίος οδηγεί ένα νέο Batmobile. Πάμε να μάθουμε τα πάντα σχετικά με αυτό.

  • -
  • -

Αν και συνήθως τα αυτοκίνητα του Batman ξεχωρίζουν για τα high tech στοιχεία τους (έχουμε δει μέχρι και αυτόνομη οδήγηση, όταν ακόμα αυτή η τεχνολογία έμοιαζε μακρινό όνειρο), στο The Batman δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Το αυτοκίνητο που οδηγεί ο ήρωας έχει πολύ βασικά στοιχεία, ενώ μοιάζει πάρα πολύ με τα αμερικανικά muscle cars. Αν και σε πολλές ταινίες του Hollywood οι παραγωγοί έχουν προχωρήσει σε τροποποίηση κάποιου υπάρχοντος μοντέλου για να καλύψουν τις ανάγκες τους, με μία αρκετά συνηθισμένη επιλογή να είναι το Chevrolet Cavalier, στην προκειμένη περίπτωση ακολουθήθηκε άλλη οδός. Το αυτοκίνητο έχει φτιαχτεί από το μηδέν, ώστε να πάρει ακριβώς το επιθυμητό σχήμα. Παρ’ όλα αυτά, το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει σε κάποιο βαθμό τα Dodge Charger της δεκαετίας του ’60.

The batman

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου Batmobile είναι ο προφυλακτήρας του, ο οποίος είναι κολλημένος κατευθείαν πάνω στο μεταλλικό πλαίσιο. Σε ένα από τα τέσσερα αντίγραφα που δημιουργήθηκαν, το υλικό κατασκευής είναι fiberglass ώστε να δημιουργεί αντανακλάσεις στο φακό. Όσον αφορά την καμπίνα, έχουν χρησιμοποιηθεί εξαρτήματα που μπορεί να βρει κάποιος στο εμπόριο. Για παράδειγμα το κάθισμα προέρχεται από την Corbeau και το τιμόνι από την OMP.

Δείτε ακόμα: Η αποκάλυψη όλων των Batmobile σε ένα βίντεο

Φυσικά το στοιχείο που τραβάει το βλέμμα πάνω στο αυτοκίνητο είναι ο κινητήρας. Αν και δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση, φαίνεται ότι πρόκειται για ένα V8 σύνολο το οποίο αποδίδει 700 ίππους ή και περισσότερους.

The batman

Ενδιαφέρον έχει μια λεπτομέρεια. Οι άνθρωποι που το σχεδίασαν και το κατασκεύασαν φρόντισαν εκτός από τον κινητήρα βενζίνης, να το εφοδιάσουν και με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Αυτό έγινε ώστε στις σκηνές που υπάρχουν διάλογοι τα μικρόφωνα να συλλαμβάνουν εύκολα τις ομιλίες των ηθοποιών. Όσο για τον ήχο του κινητήρα, αυτός προστίθεται στην επεξεργασία από τους υπεύθυνους για το ηχητικό κομμάτι της ταινίας.

Θα θέλατε να βρεθείτε στο τιμόνι αυτού του νέου Batmobile ή προτιμάτε τις πιο high tech εκδοχές που έχουμε δει στο παρελθόν;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...