Πόσα εκατομμύρια «έπιασε» το ακριβότερο Toyota στον κόσμο; [video]

Το συγκεκριμένο Toyota 2000 GT σπάει και το ρεκόρ του ακριβότερου ιαπωνικού αυτοκινήτου της Ιστορίας.

  • -
  • -

Σε πολλές «καλές» δημοπρασίες βλέπουμε συχνά ιστορικά αυτοκίνητα να σπάνε ρεκόρ τιμής. Τα νούμερα συνήθως είναι εξωπραγματικά, ειδικότερα για σπάνια μοντέλα συγκεκριμένων εταιρειών. Όσοι παρακολουθούν τα γεγονότα στον κόσμο των συλλεκτικών αυτοκινήτων, γνωρίζουν ότι τα ευρωπαϊκά και τα αμερικανικά είναι εκείνα που συγκεντρώνουν συνήθως το ενδιαφέρον, αλλά και τα μεγαλύτερα ποσά.

Πλέον, τα ιαπωνικά δημιουργήματα έχουν αρχίσει να παίρνουν το αίμα τους πίσω και βλέπουμε ότι ανεβάζουν πολύ τις τιμές τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα Toyota 2000 GT το οποίο άλλαξε χέρια σε δημοπρασία στο Amelia Island της Florida σε δημοπρασία της Gooding & Company. Όντας βελτιωμένο από τον Shelby, το μοντέλο σπάει ρεκόρ τιμής για την Toyota, αλλά και τα ιαπωνικά αυτοκίνητα γενικότερα. Κατάφερε να πιάσει τα 2.535.000 δολάρια, δηλαδή 2.295.000 ευρώ.

Οι εκτιμητές υπολόγιζαν ότι θα πουληθεί έναντι ακόμη μεγαλύτερου ποσού (2.490.000-3.170.000 ευρώ) ωστόσο ακόμη κι έτσι, κατάφερε να ξεπεράσει πάρα πολλά ιστορικά και σπάνια αυτοκίνητα από την Ευρώπη και την Αμερική. Πρόκειται για το πρώτο 2000 GT που κατασκευάστηκε ποτέ και μάλιστα, έχει πλούσιο αγωνιστικό βιογραφικό, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά για την αξία του.

Δείτε ακόμη: Γιατί αυτό το Renault Clio κοστίζει 110.000€;

Το προηγούμενο αυτοκίνητο που κατείχε το ρεκόρ του ακριβότερου ιαπωνικού ήταν η πρώτη νέα Toyota Supra παραγωγής, του 2020. Η τιμή που πουλήθηκε ήταν περίπου 400.000 € χαμηλότερη από του 2000 GT που έχουμε εδώ και το σίγουρο είναι ότι στο άμεσο μέλλον, θα αρχίσουμε να βλέπουμε πολλά ιαπωνικά συλλεκτικά αυτοκίνητα στις δημοπρασίες, καθώς άρχισαν να έχουν μεγάλη ζήτηση από τους ανθρώπους του χώρου.

Πάντως ανεξάρτητα με την αξία του, πολλοί θα συμφωνήσουν ότι μιλάμε για ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί ποτέ. Χαμηλό, με μακρύ καπό και πλούσιες καμπύλες, η Toyota πριν από πέντε δεκαετίες έφτιαξε ένα σχήμα που ακόμη και σήμερα καταφέρνει να κλέψει την παράσταση, έστω και από φωτογραφίες.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...