Γιατί αυτό το Renault Clio κοστίζει 110.000€;

Πρόκειται για το ακριβότερο Renault Clio που έχει πουληθεί ποτέ, ενώ αποτελεί και ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που μπορεί κανείς να αγοράσει.

  • -
  • -

Η Renault είναι μια εταιρεία γνωστή για την τόλμη της. Δεν φοβάται το διαφορετικό και αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές από τα ιδιαίτερα, ενίοτε και περίεργα αυτοκίνητα που παρουσιάζει. Πριν από περίπου 20 χρόνια όμως, σκέφτηκε κάτι πραγματικά επικό. Να δημιουργήσει το Clio V6! Ποιος βλέπει ένα supermini και λέει «ωραία, ας το κάνουμε πισωκίνητο με έναν τρίλιτρο V6 τοποθετημένο στο κέντρο»; Οι άνθρωποι της RenaultSport αποφάσισαν ότι θα είχε ενδιαφέρον και όντως, έτσι αποδείχθηκε, αφού έγραψε ιστορία και παραμένει ποθητό ακόμη και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του κατασκευάστηκαν λίγα Clio V6. Η μάρκα το παρουσίασε σε δύο εκδοχές, το Phase I και το Phase II, με το δεύτερο να ακολουθεί σχεδιαστικά τη facelift εκδοχή του γαλλικού supermini στις απλές εκδόσεις του. Το συγκεκριμένο, κίτρινο (Acid Yellow) και καθόλου διακριτικό Clio V6 που βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι το ακριβότερο Clio που έχει πουληθεί ποτέ. Κατάφερε να «πιάσει» 109.000€ σε δημοπρασία. Το ρεκόρ μέχρι σήμερα το είχε ένα άλλο Clio V6 Phase II, το οποίο όμως «περιορίστηκε» στις 88.200€.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόνο 21 Clio V6 σε αυτό το χρώμα και μάλιστα, με την έξτρα επιλογή μεταλλικής πέρλας που έδινε η Renault ως έξτρα χρέωση, κάνοντας ειδική παραγγελία στο εργοστάσιο. Είναι πολύ σπάνιο να βρεις κάποιο και μάλιστα, δεξιοτίμονο όπως αυτό, αφού κατασκευάστηκαν μόλις 8! Το συγκεκριμένο έχει όλο το διαθέσιμο εξοπλισμό (όπως αυτόματος κλιματισμός, Cruise Control, προβολείς Xenon) και μαύρο δερμάτινο σαλόνι που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Άλλωστε, το αυτοκίνητο έχει μόλις 27.350 χιλιόμετρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εφοδιάζεται και με ένα ακόμη σπάνιο extra. Το Complete Leather Pack. Προσθέτει το δερμάτινο σαλόνι, αλλά και δερμάτινη επένδυση σε πολλά σημεία του εσωτερικού, όπως στις πόρτες, στο κάλυμμα του κινητήρα, στο τιμόνι, στο χειρόφρενο και στον επιλογέα ταχυτήτων. Τότε, κόστιζε 4.700€ σαν extra και το φόρεσαν μόνο 18 αυτοκίνητα συνολικά. Το Renault Clio V6 Phase II που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι το μόνο που συνδυάζει το χρώμα Acid Yellow με την έξτρα μεταλλική πέρλα και το Complete Leather Pack σε όλο τον κόσμο.

Τι σημαίνει Renault Clio V6;

Όπως λέει και το όνομά του, το Clio V6 κινείται από έναν… V6 κινητήρα. Με χωρητικότητα 3.0 λίτρων, το ατμοσφαιρικό σύνολο αποδίδει 255 ίππους που αποστέλλονται στους πίσω τροχούς μέσα από ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Για την εποχή του, η ισχύς αυτή, όπως και τα 0-100 km/h σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα, αποτελούσαν εξωπραγματικά νούμερα. Η τελική ταχύτητα των 246 km/h απλώς συμπλήρωνε το μοναδικό πακέτο. Το συγκεκριμένο μοτέρ έχει τοποθετηθεί στο κέντρο και το Clio V6 είναι, προφανώς, διθέσιο.

Σε σύγκριση με το Phase I, το Phase II δεν άλλαζε μόνο στην εξωτερική εμφάνιση. Είχε 25 ίππους περισσότερους, μεγαλύτερο μεταξόνιο, φαρδύτερο εμπρός μετατρόχιο, σκληρότερη ανάρτηση και πιο άκαμπτα υποπλαίσια για αυξημένη ακρίβεια και απόκριση στη γρήγορη οδήγηση. Επίσης, τοποθετήθηκαν νέα bump stops αλλά και μακρύτεροι βραχίονες στον πίσω άξονα. Το τελευταίο, βελτίωσε τη σταθερότητα της ουράς και δεν το έκανε τόσο απότομο στο όριο όσο ο προκάτοχός του. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για ένα ειδικό αυτοκίνητο και πολύ απαιτητικό στο όριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...