Volkswagen: Ο πόλεμος θα πιέσει τους πολίτες χειρότερα απ' ό,τι η πανδημία

Το μέλλον προμηνύεται εξαιρετικά δυσοίωνο σύμφωνα με τον επικεφαλής της Volkswagen, Herbert Diess.

  • -
  • -

Αν θεωρούμε ότι η πανδημία επέφερε σοβαρές πιέσεις σε καταναλωτές και εταιρείες καλύτερα να αναθεωρήσουμε. H ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εκτός από απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και ανθρωπιστική κρίση, θα προκαλέσει τσουνάμι στο παγκόσμιο σύστημα, με τις εταιρείες και τους καταναλωτές να νιώθουν ήδη τον αντίκτυπο. Οι αντοχές όλων θα δοκιμαστούν σκληρά, πράγμα καθόλου εύκολο αν σκεφθούμε πως έχουμε ήδη αντιμετωπίσει μια κρίση και μια πανδημία. Σύμφωνα με τον Herbert Diess, τον CEO της VW, αν ο πόλεμος δεν λήξει σύντομα, η οικονομία θα πιεστεί σφόδρα, πολύ χειρότερα απ΄ότι συνέβη με τον COVID-19.

Διαβάστε επίσης: 13 εταιρείες σταμάτησαν να στέλνουν αυτοκίνητα στη Ρωσία

Οι αυξήσεις στις τιμές όλων των προϊόντων θα είναι τρομερές, ο πληθωρισμός θα καλπάσει και η διαθεσιμότητα στον τομέα της ενέργειας θα μειωθεί. Ο κύριος Diess κρούει τον κώδωνα του κινδυνού, λέγοντας πως τα πράγματα τείνουν να γίνουν πολύ επικίνδυνα για την ευρωπαϊκή οικονομία και κυρίως τη γερμανική.

Η προειδοποίηση ενός εκ των ισχυρότερων ανθρώπων στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, καθώς έρχεται την στιγμή που η Δύση εντείνει τις κυρώσεις προς τη Ρωσία, βασικό προμηθευτή εμπορευμάτων, από φυσικό αέριο έως παλλάδιο.

ceo vw

«Η απειλή αυτού του πολέμου για τη Γερμανία και την Ευρώπη είναι τεράστια. Ο υψηλότερος πληθωρισμός θα πιέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους πολίτες», είπε μεταξύ άλλων ο CEO της VW.  

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει εκτάκτως προκειμένου να μπορέσει να βρει τρόπους για να αντιμετωπίσει την απειλή της ανόδου των τιμών και την επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας στην Ευρωζώνη.

Μεγάλες εταιρείες, όπως η Volkswagen, η Porsche, η BMW και η Mercedes, έχουν διακόψει τους δεσμούς με τη Ρωσία, σταματώντας τις πωλήσεις και την παραγωγή στα τοπικά εργοστάσια. Παράλληλα, επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν βασικά υλικά για την κατασκευή των οχημάτων τους, όπως καλωδιώσεις, καθώς οι προμηθευτές στη δυτική Ουκρανία έχουν κλείσει λόγω της εισβολής της Ρωσίας.

Πηγή: Financial Times

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...