Ποιο αναδείχθηκε Γυναικείο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022;

Η σχεδίαση, το στυλ, τα συστήματα ασφαλείας, οι τεχνολογίες, η δυναμική οδική συμπεριφορά και η άνεση, ήταν τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά.

  • -
  • -

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάζεται σήμερα 8 Μαρτίου, τα μέλη του Womens World Car of the Year (WWCOTY) ανακοίνωσαν τον μεγάλο νικητή του 2022. Πρώτο στις προτιμήσεις του γυναικείου κοινού λοιπόν, αναδείχθηκε το Peugeot 308, με τις κυρίες να εκθειάζουν το γαλλικό hatchback για το desigh, την τεχνολογική του υπεροχή, το κομψό εσωτερικό περιβάλλον και τη δυναμική οδήγηση.

Peugeot 308 με Bonus 1.000€ - Δείτε τις νέες τιμές

Το 308 επικράτησε στον διαγωνισμό για το Γυναικείο Αυτοκίνητο της Χρονιάς των Kia Sportage, Ford Mustang Mach-E, BMW iX, Audi e-Tron GT, Jeep Wrangler 4xe στον μεγάλο τελικό, λαμβάνοντας την πρώτη θέση και στην κατηγορία των «αστικών αυτοκινήτων». Τα υπόλοιπα αναδείχθηκαν νικητές στις πέντε επιμέρους κατηγορίες του θεσμού.

308

Η πρόεδρος του WWCOTY, Marta Garcia – ο οργανισμός αποτελείται από 56 γυναίκες δημοσιογράφους από 40 χώρες – ανέφερε πως η διαφορά μεταξύ του πρώτου από τον δεύτερο ήταν πιο μικρή από ποτέ, με το μοντέλο της Peugeot να θριαμβεύει στις λεπτομέρειες.

Αναλυτικά οι νικητές σε κάθε κατηγορία:

Peugeot 308 (Best Urban Car)
Kia Sportage (Best Family SUV)
BMW iX (Best Large SUV)
Ford Mustang Mach-E (Best Family Car)
Audi e-Tron GT (Best Performance Car)
Jeep Wrangler 4xe (Best 4×4)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...