CUPRA Formentor: 5 λόγοι για να το επιλέξεις

Το γνήσιο, σπορ crossover έχει πέντε στοιχεία που το καθιστούν ξεχωριστό και πιθανότατα ιδανικό για σένα!

  • -
  • -

Όταν η CUPRA βρήκε τα δικά της πατήματα και ανεξαρτητοποιήθηκε ως ξεχωριστή μάρκα από την μαμά SEAT, έγινε ξεκάθαρος ο στόχος της. Μία διευρυμένη γκάμα μοντέλων με το σήμα της που θα αντιπροσωπεύουν την πιο εντυπωσιακή, πιο premium και πιο σπορ πλευρά του Volkswagen Group. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν θα μπορούσαν να ταιριάξουν σε κάποιο μοντέλο περισσότερο από το Formentor, επιβεβαιώνοντας τα όσα είπαμε παραπάνω.

Πάμε να δούμε 5 ξεχωριστά χαρακτηριστικά του ισπανικού SUV που πρέπει να γνωρίζεις:

1. Αποτελεί το πρώτο in-house μοντέλο της CUPRA

formentor-made

Μετά από τη «μεταμόρφωση» αρκετών μοντέλων της SEAT, η CUPRA ανέλαβε δράση και εξέλιξε το πρώτο δικό της μοντέλο, που δεν διατίθεται με τα σήματα κανενός άλλου κατασκευαστή, παρά μόνο με τα δικά της. Η ισπανική φίρμα με το νέο Formentor εκφράζει ένα σπορ αλλά και premium ύφος, όπως μόνο αυτή ξέρει.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το CUPRA Formentor 1.5 TSI 150 PS

2. Είναι ένα SUV με θέση οδήγησης σπορ αυτοκινήτου

interior
Αυτό που θα σε εντυπωσιάσει σε όλες τις εκδόσεις του CUPRA Formentor έχει να κάνει με τη θέση οδήγησης. Όλοι οι λάτρεις του αυτοκινήτου θέλουν να επικοινωνούν σωστά με το όχημα και να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον που δίνει την αίσθηση ότι όλα χτίστηκαν γύρω από τον οδηγό. Αυτό ακριβώς βιώνεις μόλις μπεις στο Formentor και φτιάξεις την ιδανική θέση για τον εαυτό σου, στο κάθισμα που παρέχει ρύθμιση προς κάθε πιθανή κατεύθυνση αλλά και πολύ καλή πλευρική στήριξη για ενίσχυση της σπορ αίσθησης. Παράλληλα κάθεσαι χαμηλά όπως ακριβώς γίνεται και σε μία σπορ κατασκευή.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το κορυφαίο CUPRA Formentor VZ5 των 390 PS

3. Σφύζει από τεχνολογίες τελευταίας γενιάς

interior

Στο ταμπλό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, μεγάλη οθόνη αφής 12 ιντσών και όλες τις σύγχρονες λειτουργίες με αιχμή του δόρατος τα Android Auto και Apple CarPlay (ασύρματα το τελευταίο) που μεταμορφώνουν την εμπειρία συνδεσιμότητας με το αυτοκίνητο και μας φέρνουν σε μια πραγματικά νέα εποχή σε ό,τι αφορά την εμπειρία αλληλεπίδρασης του smartphone μας με το αυτοκίνητο. Θύρες USB-C, Bluetooth και χρήσιμα βοηθήματα όπως φωνητικές εντολές και επιφάνεια ασύρματης φόρτισης επίσης βοηθούν στην καθημερινή ευχρηστία.

Την ίδια στιγμή, η υπερπλήρης σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και ενεργητικής ασφάλειας σας προσφέρει μια ακόμα δικλείδα ασφαλείας που ηρεμεί τη σκέψη σας οδηγώντας στο ταξίδι. Μεταξύ αυτών, το Predictive Adaptive Cruise Control σας χαρίζει την εμπειρία της ημι-αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, διατηρώντας σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα στον αυτοκινητόδρομο.

4. Διαθέτει μια υπερπλήρη γκάμα με εκδόσεις βενζίνης, diesel και plug-in hybrid

port

Αν και ξεκίνησε δειλά-δειλά με δύο εκδόσεις βενζινοκινητήρα, μία 1.500 κυβικών και 150 ίππων και μία 2λιτρη ισχύος 310 ίππων, πλέον διαθέτει μία από τις πιο ολοκληρωμένες γκάμες της αγοράς, πόσο μάλλον του segment. Με τον 1.5 TSI να αποτελεί την βάση, οι ιπποδυνάμεις φτάνουν έως και τους 390 ίππους στην κορυφαία 5κύλινδρη των 2.5 λίτρων. Ανάμεσα συναντάμε σύνολα βενζίνης 190 και 245 ίππων, diesel 150 ίππων και plug-in hybrid με απόδοση 204 ή 245 συνδυαστικούς ίππους. Η τιμή του ξεκινάει από τις 32.490 € για την έκδοση των 150 ίππων, ενώ αυτή με τον κινητήρα πετρελαίου έχει τιμή εκκίνησης τα 36.690 €. Στην περίπτωση της plug-in έκδοσης, θα πρέπει να καταβάλει κανείς τουλάχιστον 40.890 € για αυτή με τους 204 ίππους. Δείτε εδώ όλες τις τιμές του Formentor αναλυτικά. 

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Cupra Formentor 1.4 e-Ηybrid 245 PS

5. Καταφέρνει τον τέλειο συνδυασμό μεταξύ σπορ και crossover χαρακτηριστικών

side

Ο τρόπος με τον οποίο ο αέρας και τα κύματα έχουν λαξεύσει τα βράχια του Cap Formentor, ήταν η έμπνευση των σχεδιαστών για τις γραμμές του αμαξώματος του ιδιαίτερου μοντέλου της CUPRA. Επιβλητικό από τις βασικές του εκδόσεις, στις οποίες η σπορτίφ γλυπτική της μάσκας και των αεραγωγών της, οι μυώδεις θόλοι των τροχών και ο συνδυασμός της πτέρυγας στην οροφή και του διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα διαμορφώνουν ένα crossover με προσωπικότητα που προσεγγίζει τα όρια του GT.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...