Tesla σταματά μόνο του, με τραγικές συνέπειες για τον οδηγό του

Οι αρχές διενεργούν έρευνα για να βρουν την αιτία ακινητοποίησης ενός Tesla Model 3 στη μέση του αυτοκινητόδρομου

  • -
  • -

Άσχημη κατάληξη είχε ένα δυστύχημα στο οποίο εμπλεκόταν ένα Tesla Μodel 3 του 2019, πριν λίγες μέρες στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες το ηλεκτρικό μοντέλο κάτω από άγνωστες συνθήκες, ξαφνικά ακινητοποιήθηκε στην μέση ενός αυτοκινητόδρομου, με αποτέλεσμα δύο ακόμη αυτοκίνητα να μην μπορέσουν να το αποφύγουν και να προσκρούσουν επάνω σε αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι συμβαίνει σε ένα Tesla Model X όταν πέφτει στη θάλασσα;

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 74χρονου οδηγού του Tesla και τον ελαφρύ τραυματισμό του δεύτερου επιβάτη και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων που βρίσκονταν στα άλλα δύο οχήματα. Ευτυχώς όλοι φορούσαν ζώνη ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, φαίνεται πως το Model 3 αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να χάσει ισχύ και να σταματήσει στην μέση του δρόμου. Ακόμη άγνωστο παραμένει το τι είπε ο επιβάτης του ηλεκτρικού στις αρχές για το τι μπορεί να προκάλεσε το όλο συμβάν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος δήλωσε ότι «η αυτόνομη οδήγηση θα είναι από φέτος πιο ασφαλής από τον άνθρωπο»;

Να αναφέρουμε πως ο οργανισμός National Highway Traffic Safety Administration έχει ξεκινήσει έρευνα που αφορά το φαινόμενο του “Phantom Braking”. Πρόκειται για διάφορα περιστατικά που έχουν συμβεί, στα οποία μοντέλα της Tesla πραγματοποίησαν φρενάρισμα πανικού αντίστοιχο με αυτό του αυτόνομου φρεναρίσματος για αποφυγή σύγκρουσης, χωρίς όμως να υπάρχει το παραμικρό εμπόδιο μπροστά. Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ακριβώς αυτού του φαινομένου, στο video που ακολουθεί.

Πηγή: Independence Police Department

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...