Σε πολικές συνθήκες οι δοκιμές του ηλεκτρικού Ford F-150 Lightning [video]

Η ζήτηση για το ηλεκτροκίνητο pick-up είναι εξαιρετικά μεγάλη. Πριν όμως μπει στην παραγωγή, το αυτοκίνητο πρέπει να περάσει όλες τις δοκιμασίες.

  • -
  • -

Στο εργοστάσιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της κατασκευής του F-150 Lightning. Το όχημα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή.

Αυτή την περίοδο, οι δοκιμαστές και μηχανικοί της Ford τεστάρουν το ηλεκτρικό pick-up σε ακραίες συνθήκες προκειμένου να διαπιστώσουν πως λειτουργεί το σύστημα μετάδοσης, η τετρακίνηση και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

f150 ev1

Τα τεστ πραγματοποιούνται στην Αλάσκα με τα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα δοκιμών της αμερικανικής φίρμας να εργάζονται για 12 ώρες την ημέρα, αξιολογώντας το ηλεκτρικό σύνολο, την αυτονομία της μπαταρίας και τα επιμέρους τμήματα σε παγωμένες επιφάνειες.

Το θερμόμετρο κατά τη διάρκεια των δοκιμών έδειξε ακόμη και -34 βαθμούς Κελσίου, νούμερο που για τους Ευρωπαίους φαντάζει υπερβολικό, αλλά γι΄αυτούς που κατοικούν στη Βόρεια Αμερική, είναι κάτι συνηθισμένο. Εξάλλου, οι περισσότερες κρατήσεις για το F-150 Lightning είναι από τις συγκεκριμένες περιοχές και φυσικά τον Καναδά, οπότε τα τεστ σε τέτοιες συνθήκες κρίνονται απαραίτητα.

f150 ev2

Διαβάστε επίσης: Το ηλεκτρικό pick-up της Ford δίνει ρεύμα στο σπίτι για 3 μέρες

Οι παραγγελίες για το F-150 Lightning έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως, στο τέλος του περασμένου έτους είχαν ήδη φθάσει τις 200.000. Αυτήν τη στιγμή, προφανώς και έχουν αυξηθεί, αλλά δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

f150 ev3

Η επιτυχία αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στις προσιτές τιμές του οχήματος. Στις ΗΠΑ, η βασική έκδοση κοστίζει 39.974 δολάρια, η μεσαία XLT διατίθεται έναντι του ποσού των 52.974$ και η κορυφαία Platinum για 90.474$. Η πρώτη έκδοση αποδίδει 430 ίππους και 1.050 Nm ροπή και η ισχυρότερη που συνδυάζεται με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες έχει ισχύ 570 ίππων (ίδια ροπή).

Δείτε το βίντεο από τις δοκιμές στην Αλάσκα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...