Το Fisker Ocean ήρθε στην Ευρώπη – Πόσο κοστίζει;

Το αμερικανικό ηλεκτρικό SUV με την εντυπωσιακή εμφάνιση, τη 17άρα οθόνη και την αυτονομία των 630 km ξεκινά την εμπορική του πορεία στη Γηραιά Ήπειρο.

  • -
  • -

Από τη Βαρκελώνη και το World Mobile Congress εγκαινιάζει την είσοδο του αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV στην Ευρώπη η Fisker Automotive. Η αμερικανική φίρμα που ίδρυσε ο Henrik Fisker, έχει ήδη έδρα στο Μόναχο της Γερμανίας, ενώ το επόμενο διάστημα θα δημιουργήσει νέα γραφεία και στη Βρετανία, όπου θα εξελίσσονται οι εκδόσεις υψηλών επιδόσεων.

Η παραγωγή του Fisker Ocean θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία, με την εταιρεία να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευρωπαϊκή αγορά. Όσο για το λανσάρισμα, προγραμματίζεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

fisker1

Το αυτοκίνητο τοποθετείται απέναντι από τα Audi Q4 E-tron και BMW iX3, με τη Fisker να κάνει λόγο για ένα «πραγματικό SUV» με έντονη παρουσία στον δρόμο, που προβάλλει τον δυναμισμό και την εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Σύμφωνα με τη μάρκα είναι το πιο βιώσιμο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, κάνοντας έντονη χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Top 10: Τα best seller ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Στο εσωτερικό, το απόλυτο highlight είναι η ψηφιακή οθόνη 17 ιντσών, η οποία έχει τη δυνατότητα περιστροφής. Αλλάζει από κατακόρυφη σε οριζόντια διάταξη ανάλογα με το τι προτιμά ο οδηγός. Ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες συνδεσιμότητας και πληθώρα εφαρμογών, με τη σουίτα τεχνολογιών να περιλαμβάνει όλα τα νέα συστήματα υποβοήθησης, τα οποία υποστηρίζονται από αισθητήρες υπερήχων.

fisker2

Επίσης, φέρει και το καινοτόμο «California Mode», ένα σύστημα που μετατρέπει το SUV σχεδόν σε cabrio, επιτρέποντας το αυτόματο άνοιγμα των παραθύρων και της οροφής, η οποία μπορεί προαιρετικά να εφοδιαστεί με ένα πάνελ ηλιακών συλλεκτών που θα μπορεί να εξασφαλίζει ενέργεια μέσα σε ένα χρόνο ικανή για την κάλυψη έως και 1.600 km, ανάλογα με τα επίπεδα ηλιοφάνειας.

Στην Ευρώπη, το Fisker Ocean θα διατίθεται σε  διαφορετικές εκδόσεις ισχύος και εξοπλισμού. Η βασική είναι η Sport με κίνηση στους εμπρός τροχούς και ηλεκτρικό σύνολο απόδοσης 280 ίππων με αυτονομία 440 km. Οι δύο επόμενες εκδόσεις με την ονομασία Ultra και Extreme, έχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 547 και 558 ίππων αντίστοιχα, με την αυτονομία να αγγίζει τα 610 και 630 km.

fisker3

Στόχος της Fisker Automotive είναι η πώληση 60.000 μονάδων ετησίως στη Γηραιά Ήπειρο. Τα πρώτα 5.000 αντίτυπα της έκδοσης λανσαρίσματος Ocean One έχουν ήδη προπωληθεί, έναντι του ποσού των 71.900 ευρώ. Η τιμή εκκίνησης της βασικής έκδοσης θα οριστεί περίπου στα 42.000 ευρώ, χωρίς τους φόρους κάθε χώρας.

Το ηλεκτρικό SUV θα προσφέρεται με εγγύηση έξι ετών ή 100.000 km με επέκταση για δέκα χρόνια ή 160.000 km για τους ηλεκτροκινητήρες και την μπαταρία.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...