Euro NCAP: Νέα crash test για BMW 2 Series, Lexus NX, Renault Megane, VW Taigo και Polo [video]

Ο Euro NCAP έβαλε στο στόχαστρο πέντε καινούρια αυτοκίνητα. Κάποια προσφέρουν τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας κι ένα γερμανικό έχασε την top διάκριση.

  • -
  • -

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός πραγματοποίησε τις απαραίτητες δοκιμές πρόσκρουσης σε πέντε νέα μοντέλα και συγκεκριμένα στη BMW 2 Series Coupe, στο Lexus NX, στο Renault Megane E-TECH Electric, στο Volkswagen Polo και στο Volkswagen Taigo.

Τα crast tests πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα αυστηρότερα κριτήρια του οργανισμού, περιλαμβάνοντας μετωπική και πλευρική πρόσκρουση, αξιολόγηση των ηλεκτρονικών συστημάτων, αξιολόγηση της παθητικής ασφάλειας, αλλά και της ενεργητικής.

Τα τέσσερα από αυτά τα μοντέλα έλαβαν 5 αστέρια κι ένα βαθμολογήθηκε με 4 αστέρια. Ας τα δούμε αναλυτικά:

BMW 2 Series Coupe

Το δίθυρο coupe της γερμανικής φίρμας δεν μπόρεσε να λάβει το πολυπόθητο 5ο αστέρι, λαμβάνοντας 82% για την ασφάλεια των ενηλίκων επιβατών, 81% για την ασφάλεια των παιδιών, 67% για την ασφάλεια των πεζών και 64% για την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων.

 

Lexus NX

Το ιαπωνικό SUV παραδοσιακά διακρίνεται για την ασφάλεια, κάτι που αποδείχθηκε και στη νέα γενιά, η οποία έλαβε 5 αστέρια. Βαθμολογήθηκε με 83% για την προστασία που προσφέρει στους ενήλικους επιβάτες, 87% για τα παιδιά, 83% για τους πεζούς και το εκπληκτικό 91% για τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

 

Renault Megane E-TECH Electric

Με 85% προστασία στους ενήλικες επιβάτες, 88% για τα παιδιά, 65% για τους πεζούς και 79% για τα ηλεκτρονικά συστήματά του, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Megane το οποίο το αναμένουμε στην Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι, δικαίως έλαβε 5 αστέρια.

 

Volkswagen Polo

Το supermini της VW ξεχώρισε για τα επίπεδα ασφάλειας που παρέχει στους επιβάτες, λαμβάνοντας το εντυπωσιακό 94%. Για την προστασία των παιδιών βαθμολογήθηκε με 80%, για τους πεζούς με 70% και για την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης επίσης με 70%. Δικαίως πήρε το 5ο αστέρι.

 

Volkswagen Taigo

Το ολοκαίνουριο μοντέλο της VW έλαβε επίσης 5 αστέρια. Αξιολογήθηκε με 94% στην κατηγορία προστασίας των ενήλικων επιβατών, 84% για την προστασία των παιδιών, 71% για τους πεζούς και 70% για τα ηλεκτρονικά συστήματα.


Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το πιο ασφαλές SUV του 2021 για τα παιδιά;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...