Volvo: Πέντε νέα ηλεκτρικά μέχρι το τέλος της δεκαετίας

Πόσο σύντομα θα δούμε το πρώτο;

  • -
  • -

Η Volvo φαίνεται πως έχει πάρει πολύ σοβαρά την διαδικασία εκμηδενισμού των ρύπων της γκάμας της και όπως όλα δείχνουν, επιταχύνει ακόμη περισσότερο την διαδικασία εξηλεκτρισμού της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σουηδική μάρκα έχει ξεκινήσει ήδη να παρουσιάζει τα πλάνα της για τα επόμενα χρόνια στους πωλητές της, με το βλέμμα στραμμένο στον στόχο, που φυσικά δεν είναι άλλος από μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα μοντέλων έως το τέλος της δεκαετίας.

Για να γίνει αυτό, η Volvo έχει ήδη στα σκαριά, όχι ένα, όχι δύο, αλλά 5 νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, με το πρώτο εξ αυτών να παρουσιάζεται μέσα στο 2023. Περαιτέρω πληροφορίες για το συγκεκριμένο όχημα δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή, αλλά πιθανότατα πρόκειται για τον ηλεκτρικό διάδοχο της SUV ναυαρχίδας, του XC90. Φήμες θέλουν το μοντέλο να υιοθετεί την ονομασία Embla, κάτι που βγάζει νόημα καθώς το ήδη υπάρχον XC90 θα παραμείνει στην παραγωγή για μερικά χρόνια ακόμη, μιας και ετοιμάζεται μία ανανεωμένη έκδοση της plug-in hybrid εκδοχής του. Το ίδιο μάλιστα συμβαίνει και με το S90 PHEV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Volvo XC40 Recharge P8

Σύμφωνα με το Automotive News, τα 5 νέα ηλεκτρικά θα αποτελούνται από ένα μεγάλο και ένα μικρό crossover, ένα sedan και δύο wagon με πιο σπορ προσανατολισμό. Η ίδια η Volvo περιγράφει τα δύο τελευταία ως «activity vehicles». Μη επιβεβαιωμένες πηγές θέλουν την σουηδική εταιρία να ετοιμάζει την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του μεσαίου της SUV, XC60, αλλά και ενός ελαφρώς μεγαλύτερου που θα τοποθετείται ανάμεσα σε αυτό και το XC90. Παράλληλα, στα σχέδια είναι και η εξέλιξη ακόμη ενός μοντέλου που θα βρίσκεται ακριβώς από κάτω, ανάμεσα δηλαδή στο XC60 και το εισαγωγικό, XC40.

Πηγή: Automotive News

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...