Πέντε νέοι ταχυφορτιστές 180 kW στην Ελλάδα – Δείτε που βρίσκονται

Χάρη στους νέους ταχυφορτιστές μπορείτε να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας στον ελάχιστο χρόνο

  • -
  • -

Το δίκτυο φόρτισης διευρύνεται συνεχώς στη χώρα μας, με τους κατόχους EV οχημάτων να έχουν πλέον όλο και περισσότερες επιλογές, συνήθως με ισχύ 11 kW ή 22 kW. Οι οδηγοί των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ωστόσο, επιθυμούν η φόρτιση να γίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αυτό μπορεί να συμβεί αν ο σταθμός έχει μεγάλη ισχύ, δηλαδή ανήκει στους ταχυφορτιστές DC.

audi charger1

H Kosmocar-Audi χάρη σε πέντε νέους υπερφορτιστές ισχύος 180 kW που βρίσκονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Ρόδο, παρέχει τη δυνατότητα σε οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάθε μάρκας και όχι μόνο της Audi, να φορτίσουν στον ελάχιστο χρόνο. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, ένα Q4 e-tron, μπορεί σε μόλις 10’ της ώρας να φορτίσει με αρκετή ενέργεια ώστε να διανύσει απόσταση 130 χιλιομέτρων. Κάθε υπερφορτιστής έχει δύο θέσεις φόρτισης με συνεχές ρεύμα (DC) και μία θέση φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), για φόρτιση plug-in υβριδικών μοντέλων.

Δύο από τους πέντε υπερφορτιστές βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, συγκεκριμένα στο Μαρούσι (Audi Karenta) και στην Αργυρούπολη (Karenta). Οι υπόλοιποι, έχουν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη (Audi Karenta), στα Ιωάννινα (Audi Καψιώχας) και στη Ρόδο (Audi Ξενάκης).

audi charger2

Η διαδικασία φόρτισης είναι πολύ απλή. Ο οδηγός-χρήστης συνδέει το καλώδιο φόρτισης του υπερφορτιστή στο αυτοκίνητό του και επιλέγει την αντίστοιχη θέση φόρτισης σε μία οθόνη αφής στον υπερφορτιστή. Μέσω της εφαρμογής ΔΕΗ Blue στο κινητό του τηλέφωνο, ο χρήστης δίνει έγκριση για την έναρξη της φόρτισης. Ακολουθεί μία πολύ σύντομη διαδικασία αναγνώρισης ανάμεσα στον υπερφορτιστή και το αυτοκίνητο και στη συνέχεια η φόρτιση ξεκινά αυτόματα. Ο χρήστης μπορεί να διακόψει την όλη διαδικασία οποιαδήποτε στιγμή ή να επιτρέψει την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Πρακτικά, όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα μπορούν να συνδεθούν στους συγκεκριμένους υπερφορτιστές των 180 kW που έχουν εγκατασταθεί στο δίκτυο της Kosmocar-Audi. Η ισχύς, άρα και η ταχύτητα με την οποία θα φορτιστούν, «περιορίζεται» ανάλογα με τη μέγιστη ισχύ με την οποία κατασκευαστικά μπορεί να φορτιστεί το κάθε μοντέλο.

audi charger3

Μάλιστα, στο μέλλον, οι φορτιστές θα αναβαθμιστούν έως τα 300 kW, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ισχύ κατά τη φόρτιση και μειώνοντας τον χρόνο αναμονής.   

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως, με το λανσάρισμα των e-tron GT quattro και RS e-tron GT στην αρχή του περασμένου έτους και των Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron το δεύτερο μισό του 2021, η Audi υπερδιπλασίασε τον αριθμό των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που διαθέτει, προσφέροντας σήμερα στη γκάμα της – ήδη και στην Ελλάδα – επτά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...