Δεν φαντάζεστε πόσο κοστίζει αυτή η Mercedes CLA [video]

Είναι η πιο ακριβή CLA που πωλείται, κοσμείται από τα πιο δαπανηρά υλικά και η εμφάνισή της μόνο διακριτική δεν είναι.

  • -
  • -

Η τιμή της εργοστασιακής Mercedes-AMG CLA 45 S ξεκινά από περίπου 87.000 ευρώ. Με μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιπλέον μπορείτε να την αποκτήσετε με όλα τα έξτρα. Ωστόσο, αν κάποιος επιθυμεί κάτι πιο ιδιαίτερο, τότε δεν έχει παρά να απευθυνθεί στην CarCraft.

Ο ελβετικός οίκος aftermarket δημιούργησε μια μοναδική έκδοση της AMG CLA 45 S, την οποία διαθέτει για το απίστευτο ποσό των... 245.500 ευρώ. Τα χρήματα προφανώς και είναι πολλά, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία δικαιολογούνται από τα υψηλής ποιότητας υλικά που έχουν προστεθεί σε αμάξωμα και καμπίνα και την ξεχωριστή εμφάνιση.

carcraft cla1

Το αμάξωμα φέρει βερνίκι δύο στρώσεων και διπλή μεμβράνη, το γυαλιστερό ανθρακόνημα κυριαρχεί σε προφυλακτήρες, ποδιές, διαχύτη και καθρέπτες, ενώ custom made είναι και οι μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος.

Βέβαια, τη διαφορά στο γερμανικό τετράθυρο coupe κάνει το εσωτερικό. Εκεί η ελβετική εταιρεία έδωσε ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας, με το carbon, το Alcantara και το Nappa να συνδυάζονται άψογα.

carcraft cla2

Τα καθίσματα είναι πλήρως κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και καλύπτονται από μια σπέσιαλ επένδυση σε κυψελοειδή μοτίβο με κόκκινες χειροποίητες ραφές. Το γυαλιστερό carbon συναντάται σε αρκετές επιφάνειες της καμπίνας, ενώ το ταμπλό, καθώς και το τιμόνι και οι διακόπτες καλύπτονται από Alcantara και όλα τα υπόλοιπα από δέρμα Nappa.

Mercedes: Κοστίζει μια περιουσία αλλά έσπασε τα ταμεία

Στην οροφή έχει τοποθετηθεί το Starlight headliner, με τον οδηγό να μπορεί να ρυθμίζει τη μορφή των άστρων μέσω τηλεχειριστηρίου, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις Rolls-Royce. Από μηχανικής πλευράς δεν φαίνεται να υπάρχουν αλλαγές, με τον δίλιτρο turbo κινητήρα των 421 ίππων να φροντίζει για τις ακαριαίες επιταχύνσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...