Σε ποιο SUV παίζεις games στην οθόνη του συνοδηγού; [video]

Η… τρέλα με τις οθόνες, αρχίζει να αποκτά έναν ακόμη πιο διαδραστικό χαρακτήρα στην περίπτωση αυτού του εντυπωσιακού μοντέλου.

  • -
  • -

Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές προσπαθούν να χωρέσουν ακόμη περισσότερες οθόνες στο εσωτερικό των αυτοκινήτων τους. Οθόνες ενδείξεων, πολυμέσων, ψηφιακών καντράν, ακόμη και οθόνες σε θέση των παραδοσιακών καθρεπτών! Πολλοί κρίνουν αυτή την κίνηση ως περιττή ή και υπερβολική, όμως η Jeep αποφάσισε να δώσει μια νέα υπόσταση σε αυτή τη νέα μόδα. Πιο συγκεκριμένα, θέλει να κάνει τις οθόνες στο εσωτερικό πιο συναρπαστικές.

Πώς θα το καταφέρει αυτό; Μα φυσικά, με τη δυνατότητα σύνδεσης μιας εξωτερικής πηγής! Στο νέο Grand Cherokee, μπροστά από τον συνοδηγό υπάρχει μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας, στην οποία μπορεί να συνδεθεί εξωτερική συσκευή μέσω HDMI. Ο συνοδηγός μπορεί να βλέπει ταινίες συνδέοντας ηλεκτρονικό υπολογιστή, ακόμη και να παίξει παιχνίδια από κονσόλες XBOX ή PlayStation.

Δείτε ακόμη: Με ποιο αυτοκίνητο παίρνεις δώρο PlayStation 5 και Gran Turismo 7;

Η Jeep δεν προσφέρει τη θύρα HDMI για gaming αλλά για σύνδεση διάφορων συσκευών ψυχαγωγίας. Μέσα σε αυτές όμως, βρίσκονται και οι κονσόλες παιχνιδιού. Με δεδομένο ότι η οθόνη βρίσκεται μπροστά στο συνοδηγό και ότι ο οδηγός, δεν μπορεί να δει τι δείχνει η συγκεκριμένη οθόνη, δεν τίθεται ζήτημα ασφαλείας. Η αμερικάνικη φίρμα φρόντισε να τη «ντύσει» με ειδικό γυαλί που επιτρέπει τη θέαση μόνο στο άτομο που κάθεται στο δεξί κάθισμα.

Τέλος, αν σκέφτεστε το πως θα λειτουργήσει μια κονσόλα που χρειάζεται κανονική παροχή ρεύματος, τη λύση θα δώσει ένα aftermarket inverter που μπορεί να τοποθετηθεί στην παροχή του αναπτήρα και να μετατρέψει το ρεύμα για να λειτουργήσει η κονσόλα. Στο παρακάτω video βλέπουμε έναν YouTuber που επιχειρεί το ίδιο πράγμα, να συνδέσει gaming κονσόλα στο αυτοκίνητο, με το προηγούμενο Jeep Grand Cherokee. Αυτή η γενιά δεν έχει οθόνη στον συνοδηγό και η διαδικασία γίνεται χρησιμοποιώντας την κεντρική οθόνη πολυμέσων. Κάτι τέτοιο θέτει μερικά ζητήματα... ασφαλείας στη συζήτηση, ωστόσο το πείραμα γίνεται με το όχημα σταθμευμένο. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...