Υποχρεωτική η τοποθέτηση αλυσίδων στις εξετάσεις για δίπλωμα

Οι υποψήφιοι οδηγοί στην Ελλάδα θα εξετάζονται στην τοποθέτηση και την αφαίρεση αντιολισθητικών αλυσίδων, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

  • -
  • -

Σε κάθε μεγάλη κακοκαιρία λέμε πολύ συχνά ότι στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε από… χειμώνα και οδήγηση σε τέτοιες συνθήκες. Τα χιόνια και ο πάγος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο σενάριο όταν θα πρέπει να μετακινηθούμε με το αυτοκίνητό μας και η πλειονότητα των οδηγών, δεν γνωρίζει πως να τοποθετήσει αντιολισθητικές αλυσίδες. Πλέον, αυτό πιθανότατα θα αλλάξει αφού η τοποθέτηση αλλά και η αφαίρεση, θα αποτελέσουν μέρος των εξετάσεων για το δίπλωμα.

Δείτε ακόμη: Πώς βάζω τις αντιολισθητικές αλυσίδες; 

Με ισχυρή σύσταση προς τα Κέντρα Θεωρητικής Εκπαίδευσης των Υποψήφιων Οδηγών (ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο.) θα δίνεται βάση στη θεωρητική εκπαίδευση για την τοποθέτηση του χειμερινού εξοπλισμού στους τροχούς και στη συνέχεια θα ακολουθεί πρακτική εκπαίδευση. Η γνώση τοποθέτησης των αντιολισθητικών αλυσίδων θα επιτρέπει στους οδηγούς να τις χρησιμοποιούν συχνότερα, με προφανές όφελος στην ασφάλεια και την ομαλότητα μετακινήσεων στους δρόμους.

Δείτε ακόμη: Σε ποιους τροχούς βάζω τις αντιολισθητικές αλυσίδες;

Η υποχρεωτική ένταξη της διαδικασίας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης νέων οδηγών θα έχει άμεση εφαρμογή, όπως ορίζει εγκύκλιος του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου. Έτσι οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν θα φέρνουν… καταστροφή στους δρόμους των μεγάλων πόλεων και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις αναγκαίες μετακινήσεις, αποφεύγοντας να ζήσουμε ξανά στιγμές όπως πρόσφατα με την κακοκαιρία «Ελπίδα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...