Έκοψαν σε φέτες το πλοίο με τα 4.300 αυτοκίνητα που ναυάγησε

Το βαπόρι που ανήκει στη Hyundai Glovis μετέφερε χιλιάδες αυτοκίνητα. Όλα καταστράφηκαν. Οι εικόνες από το ναυάγιο είναι συγκλονιστικές.

  • -
  • -

Τρία περίπου χρόνια μετά το ατύχημα στα ανοικτά της Georgia στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου ένα φορτηγό πλοίο του ομίλου Hyundai, το οποίο μετέφερε αυτοκίνητα, τυλίχθηκε στις φλόγες και ναυάγησε, οι Αρχές επιχείρησαν την ανέλκυσή του. Το Golden Ray μήκους 200 μέτρων άνηκε στον στόλο της Hyundai Glovis – το τμήμα θαλάσσιων μεταφορών εμπορευμάτων της κορεατικού group. Είχε χωρητικότητα 6.933 αυτοκινήτων και στο τελευταίο του ταξίδι μετέφερε 4.300 οχήματα των Kia, General Motors, Mercedes-Benz και Ram.

ship

Τον Σεπτέμβριο του 2019, πήρε κλίση μετά από φωτιά και παρέμεινε εκεί μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους. Αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες μεταξύ της εταιρείας και των αρμόδιων Αρχών της αμερικανικής πολιτείας, ξεκίνησε η ανέλκυσή του. Η επιχείρηση ήταν δύσκολη και απαιτητική, με τα ειδικά συνεργεία να κόβουν σε κομμάτια το πλοίο προκειμένου να το απομακρύνουν.

Συντρίμμια όλα τα αυτοκίνητα

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, φαίνονται τα διαλυμένα αυτοκίνητα μετά την κοπή του βαποριού. Συνολικά, το πλοίο κόπηκε σε οκτώ κομμάτια, με κάθε ένα τμήμα να ανασύρετε ξεχωριστά από τη θάλασσα. Όλη η διαδικασία διήρκεσε αρκετό καιρό, καθώς πρώτα έπρεπε να αντληθούν περίπου 300.000 γαλόνια καυσίμου από τις δεξαμενές του πλοίου. Το λιμενικό σώμα επέβλεπε όλη την επιχείρηση, με βασικό στόχο να είναι η αποφυγή διαρροής πετρελαίου στον ωκεανό.

ship

Διαβάστε επίσης: Βυθίστηκε το πλοίο με τα 4.000 VW, Porsche, Audi και Lamborghini

Το πλήρωμα του Golden Ray απαρτίζονταν από 24 άτομα - 23 μέλη του πληρώματος από διάφορες χώρες κι ένας Αμερικανός πιλότος. Όλοι διασώθηκαν με ασφάλεια.

Πηγή: motor1.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...