Μικρομεσαίο οικογενειακό με 130 ίππους: Peugeot 308 ή Volkswagen Golf;

Το ολοκαίνουργιο Peugeot 308 έρχεται να ταράξει τα νερά στην μικρομεσαία κατηγορία, και ξεκινάει αντιμετωπίζοντας το VW Golf.

  • -
  • -

Ο κατά πολλούς, βασιλιάς της κατηγορίας των μικρομεσαίων, το Volkswagen Golf, φαίνεται να απειλείται από μία νέα προσθήκη που έρχεται από την Γαλλία. Η Peugeot παρουσίασε την ολοκαίνουργια γενιά του 308, με εντυπωσιακή εμφάνιση, πλούσια γκάμα κινητήρων και πακέτων εξοπλισμού και τιμές που ξεκινούν από τις 20.900 ευρώ! Θέλοντας να κάνουμε δίκαιη την αναμέτρηση, προσπαθήσαμε να βρούμε δύο παραπλήσιες εκδόσεις για τα δύο μοντέλα, τόσο από πλευράς εξοπλισμού και κινητήρα, όσο και από πλευράς τιμής.

Στην περίπτωση του Golf, διαλέξαμε την έκδοση των 130 ίππων, με τον 1.5 TSI και το πακέτο εξοπλισμού Life. Η τιμή αυτής αγγίζει τις 24.350 ευρώ προσφέροντας επιδόσεις τις τάξης των 9,2 sec για το σπριντ έως τα πρώτα 100 km/h από στάση και 214 km/h τελικής ταχύτητας. Η κατανάλωση του μοντέλου σύμφωνα με τον κατασκευαστή βρίσκεται στα 5,4 lt/100km, ενώ χάρη στις χαμηλές εκπομπές ρύπων (122 g/km) απαλλάσσεται και από το κόστος των Τελών Κυκλοφορίας.

Απέναντι στο γερμανικό μοντέλο βρίσκεται το Peugeot 308 στην έκδοση Active Plus, η οποία εξοπλίζεται με έναν 1.200άρη turbo βενζινοκινητήρα, ίδιας απόδοσης με του Golf, 130 ίππους. Και τα δύο αυτοκίνητα εξοπλίζονται με χειροκίνητα κιβώτια 6 σχέσεων. Στην περίπτωση του Γάλλου, οι επιδόσεις είναι παραπλήσιες, με 9,6 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση και τελική ταχύτητα 210 km/h.

Εκεί που φαίνεται να υπερτερεί ελαφρώς το Peugeot είναι οι χώροι και το κόστος. Όσον αφορά το πρώτο, στην περίπτωση του 308 ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 412 λίτρα, ενώ αυτός του Golf δεν ξεπερνά τα 381, με τα πίσω καθίσματα στις θέσεις τους. Επίσης το Peugeot είναι και σχεδόν 1.000 ευρώ φθηνότερο με την τιμή του να βρίσκεται στις 23.300 ευρώ.

Για να έχετε την πλήρη εικόνα όμως, πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε πάνω από 140 στοιχεία τεχνικών, εξοπλισμού και επιδόσεων δίπλα δίπλα για το κάθε μοντέλο, χάρη στην ειδική ενότητα «ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΑ» του GOCAR.

Αφού εξετάσετε όλα τα στοιχεία ψηφίστε το μικρομεσαίο που σας κέρδισε περισσότερο, στο poll που ακολουθεί!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...