Kia Sportage 2023: Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για αυτό

Το premium SUV της Kia ξεχωρίζει σε εμφάνιση και δυνατότητες, ενώ διατίθεται σε πληθώρα υβριδικών εκδόσεων, ακόμα και με κινητήρα diesel. Δες εδώ 5 στοιχεία που το καθιστούν τόσο διαφορετικό!

  • -
  • -

Με 28 χρόνια ιστορίας, το Kia Sportage έχει καταφθάσει στη χώρα μας στην πέμπτη του πλέον γενιά εδώ και αρκετούς μήνες πλέον. Πλήρως ανανεωμένο, με πλούσια γκάμα εκδόσεων και κινητήρων, έχει στοχεύσει στην κορυφή της άκρως ανταγωνιστικής κατηγορίας των C-SUV, με τιμή που ξεκινά από τις 31.190 €. Τι μέσα χρησιμοποιεί όμως για να κερδίσει τους αγοραστές; Πάμε να δούμε 5 πράγματα για το νέο Sportage που μπορεί να μην ήξερες μέχρι τώρα.

1. Δημιουργήθηκε στην Ευρώπη, για την ευρωπαϊκή αγορά

sportage

Αυτή είναι πρώτη φορά που το κορεατικό μοντέλο σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά, σμιλεύοντας τα χαρακτηριστικά του σύμφωνα με τις ανάγκες των αγοραστών της Γηραιάς Ηπείρου. Με πλήρως ανανεωμένο design μέσα και έξω, νέες τεχνολογίες και κινητήρια σύνολα βενζίνης, diesel και υβριδικά, το Kia Sportage έχει μία πρόταση για όλους.

2. Είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως υβριδικό

hybrid

Εξελιγμένο σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα, σχεδιασμένη για να φιλοξενεί τις τεχνολογίες της ηλεκτροκίνησης, το Sportage διατίθεται αποκλειστικά ως υβριδικό με την γκάμα κινητήρων να περιλαμβάνει 48V Hybrid, Full Hybrid και Plug-in Hybrid σύνολα. Οι 48V Hybrid εκδόσεις περιλαμβάνουν μοτέρ βενζίνης και diesel, ενώ το Sportage Full Hybrid των 230 ίππων και το Plug-in Hybrid των 265 ίππων συνδυάζουν έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με ηλεκτρικά μοτέρ απόδοσης 44,2 kW και 66,9 kW, αντίστοιχα. Οι ιπποδυνάμεις των 48V Hybrid μοντέλων κυμαίνονται από 136 έως 180 ίππους.

3. Διατίθεται ως τετρακίνητο με όλα τα κινητήρια σύνολα

front

Η προηγμένη τετρακίνηση κατανέμει ιδανικά τη ροπή ανά πάσα στιγμή στους τροχούς κάθε άξονα, ενώ η οδική συμπεριφορά των υβριδικών εκδόσεων επωφελείται και από το υψηλής τεχνολογίας σύστημα E-Handling. Σε αυτή την διαδικασία βοηθά και το ολοκαίνουργιο Terrain Mode (στα Sportage AWD Hybrid και Plug-in Hybrid), το οποίο προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις για μέγιστη πρόσφυση σε ολισθηρές συνθήκες.

4. Ενσωματώνει εξελιγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας με over-the-air αναβαθμίσεις

interior

Το Sportage, με την εντυπωσιακή κυρτή επιφάνεια υψηλής ευκρίνειας που συνδυάζει δύο οθόνες 12,3", το ηχοσύστημα Harman Kardon, την πλήρη συνδεσιμότητα των smartphones των επιβατών, τη δυνατότητα over-the-air αναβαθμίσεων για πλειάδα πτυχών του αυτοκινήτου και των χαρτών, τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου με την εφαρμογή Kia Connect κ.ά., προσφέρει όλο το απαραίτητο τεχνολογικό υπόβαθρο για να καταταχθεί στην κατηγορία των premium μοντέρνων επιλογών της αγοράς.

5. Προσφέρει κορυφαίους χώρους, παρά την ύπαρξη μπαταριών

space

Η τοποθέτηση της μπαταρίας στο δάπεδο ή κάτω από τα πίσω καθίσματα δεν στερεί ούτε χιλιοστό χώρου. Το μήκος των 4,5 m βοηθά το Sportage να διατηρήσει πιο compact διαστάσεις, ενώ παράλληλα δημιουργεί χώρο για το κεφάλι και τα πόδια όχι μόνο μεγαλύτερο από του προηγούμενου μοντέλου, αλλά και από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας για τους πίσω επιβάτες (996 mm). Άκρως εντυπωσιακά είναι και τα 591 λίτρα του χώρου αποσκευών, που φτάνουν τα 1.780 lt με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων μαζί με το κόστος απόκτησης για όλες τις υβριδικές εκδόσεις πατήστε εδώ. Για τις αντίστοιχες πληροφορίες του Sportage Plug-in Hybrid πατήστε εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...