Τι ελαστικά φοράει η Alfa Romeo Tonale;

Ένα οδηγοκεντρικό SUV όπως η ολοκαίνουρια Tonale, πρέπει να εξοπλίζεται με το κατάλληλο ελαστικό.

  • -
  • -

Το πρώτο SUV της Alfa Romeo αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά μέσα στο 2022, προβάλλοντας την ξεχωριστή σχεδίαση, το κομψό στυλ, τις τεχνολογίες, τους αποδοτικούς κινητήρες και την κορυφαία οδηγική αίσθηση.

tonale pirelli1

Η Tonale, εκτός από τις τεχνικές λύσεις που περιλαμβάνουν στοιχεία από τις Giulia και Stelvio, όπως το καινοτόμο σύστημα πέδησης IBS και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, εφοδιάζεται με ελαστικά της Pirelli τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εκείνη. Τα P Zero διαστάσεων 235/40R20 με τον κωδικό «AR» που έκαναν την εμφάνιση τους κατά την παρουσίαση, σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να ενισχύουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου σε στεγνό, αλλά και βρεγμένο οδόστρωμα.

tonale-pirelli-2

Οι μηχανικοί των δύο Ιταλικών εταιρειών συνεργάστηκαν στενά σε κάθε φάση εξέλιξης του νέου μοντέλου. Οι εκτεταμένες προσομοιώσεις και στη συνέχεια οι εξαντλητικές δοκιμές στο κέντρο δοκιμών της Alfa Romeo στο Balocco, εξασφάλισαν ότι το νέο ελαστικό θα ταιριάζει απόλυτα με το χαρακτήρα της Tonale. Το νέο ελαστικό αναμένεται να εφοδιάζει τις υβριδικές εκδόσεις απόδοσης 130 και 150 ίππων, την diesel έκδοση με τους 130 ίππους, αλλά και την κορυφαία Plug-in Hybrid Q4, απόδοσης 275 ίππων. 

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση της Tonale

Η συνεργασία της Alfa Romeo με την Pirelli έχει τις ρίζες της στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, από τα πρώτα χρόνια του αυτοκινήτου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το 1925 η Alfa Romeo GP Tipo P2 εφοδιασμένη με ελαστικά της Pirelli κατέκτησε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτου στην ιστορία με οδηγούς όπως οι Antonio Ascari, Giuseppe Campari και Gastone Brilli Peri. Η σχέση μεταξύ των δύο Ιταλικών εταιρειών παραμένει στενή, τόσο στα μοντέλα παραγωγής, όσο και στους αγώνες χάρη και στην παρουσία της Alfa Romeo στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...