Nissan: Πότε σταματά την εξέλιξη κινητήρων βενζίνης στην Ευρώπη;

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μία μετά την άλλη, ανακοινώνουν το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

  • -
  • -

Την επόμενη δεκαετία, η αγορά της Ευρώπης θα έχει αλλάξει άρδην. Η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς, ελέω και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θεσπίζει όλο και αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τις εκπομπές ρύπων, υποχρεώνοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να καταργήσουν τα παραδοσιακά μοτέρ βενζίνης και diesel.  

Ανάμεσα σε αυτές που διακόπτουν την εξέλιξη των βενζινοκινητήρων για την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου είναι και η Nissan. Ο Chief Operating Officer της ιαπωνικής φίρμας, Ashwani Gupta, επιβεβαίωσε την απόφαση της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό.

nissan engine

Εκτός απροόπτου, η διακοπή της ανάπτυξης συμβατικών μοτέρ θα συμπέσει με την εισαγωγή του προτύπου Euro 7 το 2025. Ο κύριος Gupta είπε πως η Nissan θα συνεχίσει να εξελίσσει κινητήρες για άλλες αγορές, όπως των ΗΠΑ για παράδειγμα, καθώς η ζήτηση για βενζινοκίνητα μοντέλα εξακολουθεί να είναι ισχυρή.

Έρχεται το νέο Nissan Micra - Και θα είναι ηλεκτρικό

Η Nissan, σε συνεργασία με τις Renault και Mitsubishi – θα επενδύσουν 23 δισ. ευρώ για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της έξυπνης κινητικότητας στο πλαίσιο του κοινού οδικού χάρτη που έχουν εκπονήσει με χρονικό ορίζοντα το 2030.

Μετά το Ariya, η ιαπωνική φίρμα σκοπεύει να λανσάρει στην Ευρώπη ένα ακόμη αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο ανήκει στα compact και αποτελεί ουσιαστικά τον διάδοχο του Micra. Η κατασκευή του θα γίνει στη Γαλλία σε κοινή πλατφόρμα με τη Renault.

Πηγή: Automotive News Europe

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...