Πρώτα σε πωλήσεις στην Ελλάδα τα Audi Q3 και Q8

Οι Έλληνες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στα μοντέλα της Audi στην κατηγορία των premium SUV και luxury SUV

  • -
  • -

Το 2021 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για την Audi στη χώρα μας. Οι πωλήσεις της γερμανικής φίρμας με σήμα τα τέσσερα δακτυλίδια ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, φθάνοντας τα 3.545 αυτοκίνητα στο σύνολο και καταγράφοντας αύξηση 31,4% σε σχέση με το 2020, μια από τις μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη.

Ποιο είναι το πιο ακριβό μοντέλο της Audi στην Ελλάδα;

Ταυτόχρονα, η μάρκα κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελλάδα ανάμεσα στους premium κατασκευαστές στις λιανικές πωλήσεις, που αποτελεί μία σαφή ένδειξη της προτίμησης του αγοραστικού κοινού.

audi q3

Το μοντέλο που ξεχώρισε την περασμένη χρονιά ήταν το Q3. Το compact SUV αναδείχθηκε το κορυφαίο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην κατηγορία του, φθάνοντας τις 1.490 μονάδες. Σημαντική συμβολή σε αυτή την επιτυχία διαδραμάτισε η έλευση της plug-in υβριδικής έκδοσης, η οποία αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής τόσο ανάμεσα στους ιδιώτες όσο και ως εταιρικό αυτοκίνητο, καθώς ο κάτοχός της απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής φόρου χρήσης.

audi q8

Το Q8, με 19 ταξινομήσεις στην Ελλάδα, ήταν πρώτη επιλογή στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των luxury SUV, μία κατηγορία όπου οι οικονομικοί περιορισμοί δεν είναι έντονοι, με τους καταναλωτές να επιλέγουν ό,τι καλύτερο σε τεχνολογία, design, πολυτέλεια. Είναι χαρακτηριστικό ό,τι σχεδόν ένα στα τέσσερα luxury SUV που πουλήθηκαν πέρυσι στην Ελλάδα, ήταν Audi Q8.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...